Social

Cardurile de sănătate, distribuite bolnavilor clujeni care fac dializă

În evidenţele medicilor de familie, la Cluj, există un număr de 435 de persoane care sunt nevoite să facă dializă.

Începând cu luna ianuarie a anului 2015, clujenii vor putea beneficia de servicii medicale doar dacă vor avea asupra lor cardurile de sănătate. Aceste carduri urmează să fie distribuite în lunile care urmează şi vor ajunge la domiciliul fiecărei persoane asigurate.

Proiectul în ceea ce priveşte introducerea cardului naţional de sănătate trebuia să fie implementat încă din anul 2007. Există promisiuni cum că acest proiect va fi finalizat până la sfârşitul acestui an, data la care toţi românii vor intra în posesia cardurilor de sănătate.


La Cluj, primele carduri au fost distribuite deja şi au ajuns la persoanele bolnave care fac dializă.

CAS: 351 de carduri, distribuite la Cluj

Cardurile de sănătate au fost recent distribuite persoanelor care fac dializă, iar la Cluj majoritatea le-au şi primit. “La Cluj, au fost distribuite deja un număr de 351 de carduri de sănătate din cele 435 care trebuie să ajungă la bolnavii care fac dializă. Cardurile de sănătate au fost trimise de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate la sediile caselor judeţene din teritoriu, iar noi le-am trimis mai departe la centrele de dializă. De aici au ajuns la fiecare persoană, pe bază de semnătură”, a declarat pentru Monitorul de Cluj, purtătorul de cuvânt a Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Cluj, Crina Grozav.


Când vor ajunge cardurile la toţi clujenii?

Deocamdată nu se ştie o dată exactă când vor fi distribuite toate cardurile de sănătate. Conform autorităţilor, în perioada 3-5 septembrie există o întâlnire a reprezentanţilor tuturor caselor judeţene din ţară şi cel mai probabil atunci vor fi stabilite toate detaliile în ceea ce priveşte distribuirea acestor carduri.

Cardurile de sănătate vor fi distribuite prin servicii poştale şi vor ajunge la domiciliul fiecărei persoane asigurate. Acestea vor conţine tot istoricul medical al pacientului care va fi încărcat pe un cip, informaţii care vor fi oferite de către medicul de familie. Documentul conţine şi grupa de sânge şi RH-ul pentru a-i ajuta pe medici în cazul unor tragedii.


 

 


 

abonare newsletter