Social

2 din 35: atâtea microbuze şcolare au ajuns până acum la Cluj

Microbuzele şcolare sunt insuficiente comparativ cu numărul mare de elevi care sunt nevoiţi să facă naveta.

sursa foto: gazetadedimineata.ro sursa foto: gazetadedimineata.ro

La ora actuală, pe raza judeţului Cluj, funcţionează un număr de 101 microbuze şcolare. Acestea sunt insuficiente însă deoarece există localităţi care nu deţin astfel de microbuze sau, şi dacă au, sunt vechi şi nu mai sunt în stare bună de funcţionare.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, până în luna septembrie a anului 2015, în Cluj vor ajunge 35 de microbuze şcolare noi.


Două microbuze au ajuns

Ministerul Educaţiei a organizat o licitaţie pentru achiziţionarea, la nivel naţional, a 600 de microbuze şcolare. Dintre acestea, judeţului nostru i-au fost repartizate un număr de 35.

“În prima etapă, judeţului nostru i-au fost alocate 12 microbuze şcolare. Două dintre acestea au ajuns în data de 23 iulie, în comunele Căianu şi Căşeiu, iar următoarele zece urmează să ajungă luna viitoare. Celelalte 23 de microbuze vor fi distribuite judeţului nostru până în luna septembrie a anului 2015”, a declarat pentru Monitorul de Cluj, inspectorul şef a Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus.


În unele localităţi există microbuze şcolare vechi care au fost scoase din funcţiune. “Avem microbuze vechi, din anul 2004, pe care nu le mai putem folosi. Pe acestea le vom înlocui. După ce ne vor ajunge toate cele 35 de microbuze putem spune că sunt suficiente”, a mai adăugat Valentin Cuibus.

Ultimele Stiri
abonare newsletter