Social

15 elevi clujeni vor primi câte 2.000 de lei pentru rezultatele școlare excelente

Consiliul Județean Cluj premiază elevii care au absolvit cu 10 primele opt clase și au promovat cu brio bacalaureatul.

Membrii Consiliului Județean au aprobat premierea cu câte 2.000 de lei a absolvenților claselor a VIII-a și a XII-a cu nota 10. Potrivit proiectului de hotărâre, 10 elevi vor primi suma respectivă pentru că au promovat cu nota 10 examenul de bacalaureat. Instituția va premia și cinci elevi care au absolvit cu nota 10 primele opt clase și au fost admiși în clasa a IX-a. „Costurile aferente premierii vor fi acoperite din bugetul general propriu al judeţului Cluj pe anul 2014”, precizează oficialii clujeni în proiectul de hotărâre.

Actul legislativ precizează că cei cinci elevi absolvenți ai primelor opt clase au fost aleși în funcție de media artimetică între nota pe cei patru ani de studii și nota primită pe testările naționale. Toți cei cinci absolvenți premianți au fost admiși în clasa a IX-a cu nota 10. În privința absolvenților clasei a XII-a, aceștia vor fi premiați cu câte 2.000 de lei pentru că au promovat examenul de bacalaureat cu 10, în sesiunea din iunie.


Proiectul de hotărâre a fost aprobat în ședința de joi a Consiliului Județean. Consilierii au propus ca și cei șapte profesori care au promovat cu nota 10 examenul de definitivat. Amendamentul nu a fost aprobat. În final, hotărârea în formatul inițial a rămas și a fost aprobată cu 26 de voturi pentru și numai un vot împotrivă. „Vă rog să fim inițiatorii promovării elevilor cu rezultate excepționale. Ei sunt printre cei care aduc o imagine bună județului nostru”, a declarat Vákár István, fostul președinte interimar al Consiliului Județean.

 Cristina Ungurean, studentă la Jurnalism, FSPAC - UBB, master anul I

Ultimele Stiri
abonare newsletter