Social

Află care sunt liceele din Cluj cu promovabilitate 100%. Top licee din județ

10 elevi din județul Cluj au obținut media 10 la bacalaureat 2014 și trei licee au avut promovabilitate 100%.

Promovabilitatea la bacalauareat 2014 în județul Cluj a fost de 73,91% față de 70,99% anul trecut. Potrivit rezultatelor afișate luni dimineața în județ, trei licee au promovabilitate 100%. Este vorba despre Liceul Teoretic Avram Iancu Cluj-Napoca, Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Cluj-Napoca și Liceul Unitarian Janos Szigmond. Liceul Teoretic Avram Iancu a avut anul trecut același procent de promovabilitate ca și anul acesta în timp ce Bălceascu a avut 99,17%. Valentin Cuibus, inspector școlar general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Cluj a precizat că este vorba despre licee cu un număr mare de elevi, peste 100.

Promovabilitate 100% a fost și la Liceul Tehnologic UCECOM Spiru Haret, dar la această unitate de învățământ un singur elev a susținut examenul de bacalaureat și Transilvania College, cu cinci elevi.


Trei licee cu  un singur elev căzut

Potrivit datelor prezentate de conducerea ISJ Cluj, trei licee din județ au un singur elev căzut: Liceul Teoretic Gheorghe Șincai Cluj-Napoca cu o promovabilitate de 99,17%, Liceul Emil Racoviță Cluj-Napoca și Liceul Baptist Emanuel Cluj-Napoca.

Există și câteva licee din județ care au avut anul acesta o creștere spectaculoasă a promovabilității în comparație cu anul anterior. În această situație se află Liceul Economic Cluj-Napoca cu 97,60%, adică o creștere de 20 de procente față de anul trecut. Urmează Liceul Samuil Brassai cu 20 de procente creștere, Liceul Mihai Viteazu din Turda cu 97,30%, anul acesta, Liceul Pedagogic Cluj-Napoca cu 97,3% și Liceul de Informatică Cluj-Napoca cu o creștere de 20 de procente față de anul trecut.


Nu există niciun liceu cu promovabilitate zero

Valentin Cuibus a precizat că anul acesta, în județul Cluj, nu avem niciun liceu cu promovabilitate 0 față de anul trecut.

“Din 64 de licee din județ, avem doar 12 sub 50%. Apar și liceele speciale cu elevi cu deficienți de vedere (45%), deficienți de auz etc., dar acestea nu pot fi luate în calcul”, a subliniat Cuibus.


Liceul Tehnologic Someș Dej are promovabilitate 5,26% cu un total de 19 elevi, Liceul Henri Coandă Dej are 11% cu 9 elevi total, Raluca Lipan Cluj-Napoca are 16% cu un total de 36 de elevi, Liceul Energetic Cluj-Napoca are 31% cu un total de 45 de elevi, Liceul Constantin Brâncuși din Dej are 30,32%, Liceul Economic Vlădeasa din Huedin are 35,85%, iar Liceul din Apahida are 40% promovabilitate.

abonare newsletter