Social

Începe Swimathon Cluj. 200 de persoane înoată ca să adune fonduri pentru 19 proiecte. Cum poţi ajuta şi tu

La cea de a șasea ediție a Swimathonului Cluj, peste 200 de înotători vor reprezenta sâmbătă, 5 iulie 2014, 19 proiecte în cadrul celui mai dinamic eveniment de strângere de fonduri al verii, organizat de Fundația Comunitară Cluj și găzduit de Complexul de Natație ”Universitas”.

Până vineri, peste 300 de susținători au contribuit la mobilizarea a peste 70.000 de lei pentru inițiative din domenii diverse (social, educație, antreprenoriat, burse de excelență, cultură, sănătate, tineri, etc). Evenimentul va avea loc în intervalul 10.00 - 18.00 și este deschis publicului, intrarea fiind gratuită.

“Prin Swimathon Cluj implicarea în comunitate este o experiență utilă, care îți dă energie, aduce oamenii împreună și este plăcută pentru că practicăm sportul care ne place – în acest caz înotul. Aducem împreună inițiative și resurse „puține de la mulți”. Oamenii se conectează cu acest eveniment și găsesc an de an un cadru atractiv prin care pot să se implice, fie că înoată sau vin cu idei de proiecte sau fie pur și simplu își susțin prietenii, colegii sau inițiativele la care țin. Swimathon-ul ne energizează în fiecare an”, a declarat Simona Șerban, director executiv Fundația Comunitară Cluj.


În cele cinci ediții implementate, au fost mobilizați peste 407.000 lei de la peste 2.200 de susținători – donatori pentru 57 de proiecte.

Donațiile pentru proiectele preferate se pot face direct on-line, pe platforma-suport a Swimathon Cluj, unde sunt disponibile și informații despre proiectele și înotătorii deja înscrişi: www.swimathon.fundatiacomunitaracluj.ro. Acestea pot fi efectuate de asemenea în timpul evenimentului, la masa organizatorilor, cît şi după, iar campania de strângere de fonduri va continua până la finalul lunii august.

Ultimele Stiri
abonare newsletter