Social

Viaţă mai uşoară pentru 720 de studenţi de la geografie

Facultatea de Geografie, din cadrul UBB, a accesat două proiecte cu fonduri europene prin care doreşte integrarea pe piaţa muncii a 720 de studenţi de nivel licenţă.

În ziua de astăzi, studenţii care termină o facultate întâmpină dificultăţi în a-şi găsi un loc de muncă în domeniul în care s-au specializat. Tocmai din acest motiv, reprezentanţii Universităţii Babeş-Bolyai, prin Facultatea de Geografie, în parteneriat cu Universitatea din Oradea, Facultatea de Geografie, Turism și Sport au accesat două proiecte cu fonduri europene prin care vor să ofere ajutor studenţilor care vor termina facultatea.

Joi, la Cluj-Napoca a avut loc lansarea celor două proiecte, în prezenţa domnul prorector a UBB, prof. univ. dr. Dan-Tudor Lazăr, responsabil de finanțare și proiecte europene, decanul Facultății de Geografie, prof. univ. dr. Dănuț Petrea, managerilor de proiecte şi a partenerilor.


Obiectivele proiectelor

Cele două proiecte accesate de reprezentanţii UBB sunt: GeoChoice – “consiliere şi formare de competenţe practice în vederea integrării studenţilor din domeniul geografie pe piaţa muncii” şi GeoParcurs – “consiliere şi formare de competenţe practice în vederea integrării studenţilor din domeniul geografie pe piaţa muncii”.

Cu ajutorul celor două proiecte, 720 de studenţi vor fi ajutaţi şi pregătiţi să intre mai uşor pe piaţa muncii. 360 de studenţi de nivel licență sunt de la specializările Geografie, Hidrologie-Meteorologie, Cartografie, Planificare Teritorială și Geografia Turismului, iar alţi 360 sunt de nivel licență de la specializarea Geografia Turismului.


Obiectivul principal al celor două proiecte este “integrarea cu succes pe piața muncii, prin asigurarea condițiilor de participare la stagii de practică în instituţii partenere de specialitate, în acord cu cerinţele pieţei muncii şi a specializării absolvite precum și prin dezvoltarea şi furnizarea serviciilor de orientare, consiliere şi îndrumare în sprijinul tranziției eficiente de la școală la viaţa activă”.

Concursuri cu premii

În cadrul acestui proiect sunt încluse diferite activităţi. Printre acestea se numără şi organizarea unor concursuri unde participanţii la acest proiect vor fi premiaţi pe baza evaluării competenţelor dobândite, a rezultatelor excepționale şi a propunerilor de îmbunătăţire a activităţii organizatorului de practică.


Proiectul are o durată de implementare de 18 luni şi se va derula în intervalul mai 2014-noiembrie 2015.

 

abonare newsletter