Social

Autorul bestseller-ului „Why nations fail”, în vizită de la Harvard la UBB, pentru o zi

James A. Robinson, profesor dr. în cadrul Universităţii Harvard (SUA) şi autor al bestseller-ului “Why Nations Fail”, va susţine în data de 23 iunie, ora 18:00, în Aula Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, o prelegere despre provocările economice pe care trebuie să le accepte România în viitor.

James A. Robinson este profesor la Universitatea Harvard și profesor asociat la Institutul de Științe Sociale Cantitative și Centrul Weatherhead pentru Afaceri Internaționale. A studiat economie la London School of Economics, Universitatea Warwick și Universitatea Yale, iar cercetările sale s-au orientat spre identificarea discrepanțelor politice ale statelor lumii și influența directă a acestora în dezvoltarea economică a fiecăruia. De asemenea, prof. dr. James Robinson este co-autor al cărții „Why Nations Fail”, un bestseller care face parte din Top 10 „Cele mai bune cărți 2012” realizat de Washington Post,  şi din „Best books 2012” realizat de  The Economist and Financial Times.

Evenimentul este organizat de RomaniaOne, o fundație axată pe sprijinirea dezvoltării unei societăți civile responsabile. Dezbaterea „Why nations fail” va fi una dintre primele prezentări ale unei lungi serii de discuții, care vor fi organizate periodic la Cluj-Napoca. Scopul acestor prelegeri îl reprezintă creșterea potențialului economic și social extraordinar din România. Mai multe detalii despre RomaniaOne puteţi găsi, accesând link-ul: http://romaniaone.org/.


Înscrierile la eveniment se pot face printr-un e-mail la adresa mihai@romaniaone.org sau accesând link-ul http://romaniaone.eventbrite.com. Intrarea la eveniment este liberă şi se va realiza pe baza înregistrării făcute în prealabil.

Etichete: economie ubb cluj
abonare newsletter