Social

Când va amenaja Primăria spaţii decente pentru plimbarea câinilor? Acum doar le analizează, iar unele sunt mari de o palmă

Două situaţii dintr-un nou regulament aflat în dezbatere publică se bat cap în cap: câinii vor fi plimbaţi doar în locuri special amenajate, dar aceste locuri nu există. Primăria abia acum le analizează.

Locul de pe Aleea Baisoara propus de Primarie Locul de pe Aleea Baisoara propus de Primarie

Un nou regulament pentru circulaţia şi plimbarea câinilor cu stăpân se află în dezbatere publică până în 6 iunie. Acesta interzice accesul cu animale în majoritatea parcurilor şi spaţiilor verzi din oraş, dar nu le oferă proprietarilor de câini spaţii îngrădite şi amenajate aşa cum este prevăzut în acelaşi regulament. Acum, Primăria se află doar în faza de analiză a unor posibile locaţii în acest scop.  

Autorităţile locale nu vor realiza în viitorul apropiat niciun loc nou şi amenajat corespunzător pentru plimbarea câinilor cu stăpân. Acest lucru reiese clar din răspunsul pe care l-a oferit unui consilier local care a solicitat Primăriei să precizeze care sunt locurile îngrădite şi dotate cu bănci şi coşuri de gunoi pentru plimbarea animalelor. “Compartimentele din cadrul Primăriei Cluj-Napoca analizează în această perioadă mai multe locaţii, din punct de vedere al proprietăţii, care să fie utilizate pentru amenajarea de zone de agrement pentru animale de companie, după modelul celui amenajat în zona Cartodrom”, au precizat reprezentanţii Primăriei, în răspunsul oferit consilierului local PNL, Ioan Bîldea.


Spaţii pentru plimbarea patrupedelor, mari cât un apartament

Spaţiile care sunt analizate de autorităţile locale sunt: strada Frunzişului/imobil strada Gheorghe Dima nr.1, zona Cetăţuie – zona între terenurile de sport şi Turnul Paraşutiştilor, zona de lângă grădiniţa Buburuza – strada Mehedinţi nr. 19, taluzul de pe strada Tulcea – vis a vis de parcul Tulcea, taluzul de pe strada Gheorghe Dima – paralel cu cimitirul, zona de pe strada Jan Huss colţ cu strada Iris – în vecinătatea regulatorului de gaz, strada Nădăşel vis a vis de strada Alexandru Sahia, zona Piaţa 1 Mai – între strada Paris şi calea ferată, Aleea Băişoara – între complexul Mercur şi Liceul Lucian Blaga, bulevardul 1 Decembrie 1918 –zona situată vis a vis de strada Matei Millo, zona din faţa ştrandului SUN – lângă Someş. Unele dintre acestea au o suprafaţă foarte mică, cum este cazul locului de pe Aleea Băişoara. Acesta nu este mai mare decât un apartament cu trei – patru camere.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei, în funcţie de rezultatul analizelor, aceste spaţii vor fi amenajate corespunzător.   

abonare newsletter