Social

435.000 lei din bugetul local pentru vopsirea gardurilor şi semafoarelor din oraş

Primăria Cluj-Napoca, va desemna, prin achiziţie publică, firma care să se ocupe de vopsirea mobilierului urban din oraş.

Primăria Cluj-Napoca va cheltui din bugetul local, 435.000 lei, fără TVA pentru vopsirea mobilierului urban. Mai precis, vor fi date cu vopsea, gărduleţele şi balustradele metalice, stâlpişorii metalici de protecţie, stâlpişorii ornamentali din fontă, parapeţii de protecţie de tip semigreu şi greu, stâlpii de susţinere a indicatoarelor rutiere, semafoarele etc. Pentru realizarea acestei operaţiuni va fi desemnată o firmă, în acest sens fiind lansat un anunţ de achiziţie publică. În caietul de sarcini este precizat faptul că trebuie folosite doar anumite culori. “Vopsitoriile se vor efectua în culorile negru, galben, gri, alb, roşu sau în orice altă culoare şi combinaţie solicitată de către beneficiar”, se arată în document. Materialele necesare (vopsea, diluant, grund, etc) vor fi cuprinse în preţul unitar ofertat. Firma câştigătoare va face următoarele operaţiuni: curăţarea cu peria şi ştergerea prafului, grunduirea, chituirea, şlefuirea şi ştergerea de praf, aplicarea grundului şi vopsirea în două straturi. Perioada de garanţie a lucrărilor de vopsitorie este de minim doi ani.

Anul acesta vor fi vopsiţi şi stâlpii de dimensiuni mari de pe domeniul public din municipiu. În general, este vorba despre stâlpii Electrica, Romtelecom şi ai altor companii. În luna martie a fost votat un proiect de hotărâre de Consiliu Local care prevede faptul că proprietarii care nu se conformează şi nu vopsesc stâlpii vor fi sancţionaţi cu amendă între 2.000 şi 2.500 lei. “Pentru îmbunătăţirea aspectului estetic al oraşului se impune ca stâlpii care susţin reţelele aeriene şi sunt amplasaţi pe trotuare, să fie în permanenţă curăţaţi, întreţinuţi şi vopsiţi”, se arată în hotărârea de Consiliu Local. Va fi folosită vopsea gri şi galbenă.

abonare newsletter