Social

“Ziua Porţilor Deschise” la Colegiul “Anghel Saligny”

Elevii de la Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” şi-au întâmpinat vizitatorii cu un concurs de creativitate şcoalară intitulat “Punţi spre eco-creativitate”.

Clujenii care au fost interesaţi să vadă cum arată o şcoală europeană au trecut vineri pragul Colegiul Tehnic “Anghel Saligny” din Cluj-Napoca. Aici elevii au organizat un concurs inedit în cadrul căruia şi-au pus în valoare aptitudinile şi abilităţile de exprimare a potenţialului creativ individual sau de echipă.

“Secţiunile festivalului au fost: Dansuri- Eco-ritmuri, Fotografie- Culorile lumii, Ştiinţă şi tehnologie- Gândeşte .... verde! Şi Eseuri- De veghe în lanul verde. Acest festival s-a desfăşurat cu ocazia “Zilei Porţilor Deschise”, colegiul  având onoarea de a găzdui şi câteva formaţii de folclor  românesc în cadrul activităţilor culturale derulate sub egida <Flori de mai>”, au declarat reprezentanţii Colegiului Tehnic “Anghel Saligny”.


La aceste manifestări au participat părinţi, elevi din cinci judeţe, reprezentanţi ai comunităţii locale, dar şi reprezentanţi ai agenţilor economici, bucurându-se alături de colectivul. Şcoala are numeroşi parteneri, colaborând  atât cu societăţi economice, cât şi cu fundaţii , ONG- uri şi cu ansambluri de folclor.

“Colegiul este o organizaţie educaţională europeană de învăţământ profesional şi tehnic de mari proporţii, complexă şi modernă, care oferă oportunităţi de educaţie şi instruire accesibilă, în domeniul Construcţii şi Lucrări Publice, pe de-o parte, cât şi în domeniile Resurse Naturale şi Protecţia Mediului, pe de altă parte, sprijinind formarea carierei atât pentru tineri cât şi pentru adulţi, oferind o gamă largă de specializări”, au mai declarat reprezentanţii unităţii de învăţământ.


Şcoala este implicată în Proiecte Comenius şi Leonardo da Vinci, promovând imaginea şcolii româneşti în spaţiul european, dezvoltând experienţe noi şi schimb de bune practici, formarea unor deprinderi, responsabilităţi în acord cu cerinţele de pe piaţa muncii din Europa.  Şcolile partenere sunt: Portugalia, Italia, Spania, Bulgaria, Polonia şi Turcia.

“Colegiul se mândreşte cu numeroase premii la concursuri şi olimpiade tehnice, dar şi la festivaluri de teatru, aici desfăşurându-se anual un Festival de teatru- dezbatere Happy Hippo Show, aflat la a XIII-a ediţie. Deşi şcoala este un colegiu tehnic, aici se desfăşoară o multitudine de alte activităţi extracurriculare, oferind posibilitatea elevilor de a se dezvolta armonios prin: teatru, dansuri, activităţi de voluntariat, excursii tematice şi concursuri sportive”, mai transmit reprezentanţii Colegiului Tehnic “Anghel Saligny”.


 

 

abonare newsletter