Social

Consultaţii stomatologice GRATUITE pentru clujeni

150 de medici stomatologi din Cluj s-au înscris în cadrul campaniei naţionale “Zâmbeşte România” şi oferă consultaţii gratuite celor interesaţi.

Specialiştii recomandă vizita la un medic stomatolog de cel puţin două ori pe ani pentru a fi prevenite problemele dentare. Însă acest lucru se întâmplă mai rar în România. Fie pentru că lumea nu acordă o importanţă majoră igienei dentare, fie din cauza costurilor ridicate, fie pentru că pur şi simplu nu îşi fac timp pentru astfel de controale medicale.

Tocmai din acest motiv a luat naştere campania “România Zâmbeşte”. Pentru ca românii să poată beneficia de un consult stomatologic gratuit.


Această campanie se desfăşoară la nivel naţional, iar judeţul nostru este fruntaş la numărul de medici stomatologici înscrişi. “Clujul conduce topul judeţelor cu cele mai multe înscrieri, cu 150 de medici stomatologi intraţi în reţeaua Zâmbeşte România, urmat de Constanţa, cu 90 şi la egalitate sunt judeţele Mureş şi Galaţi, cu câte 80 de medici înscrişi”, transmit reprezentanţii campaniei.

Ce trebuie să facă clujenii?

Lucrurile sunt foarte simple pentru clujenii care vor să beneficieze de o consultaţie gratuită. Trebuie să intre pe site-ul www.zambesteromania.ro, să intre la secţiunea „consultații stomatologice gratuite” şi să aleagă județul și orașul lor. În acel moment li se vor afișa datele de contact ale cabinetului și un indicator care arată dacă respectivul cabinet face și detartaj. Programarea se face simplu printr-un telefon direct la cabinet.


“În urma unor astfel de vizite, medicii dentişti pot semnala care sunt urgenţele şi priorităţile în tratamentul dentar, pot explica copiilor care e tehnica de periaj corectă, pot sfătui orice persoană în alegerea periuţei şi pastei de dinţi potrivite. De asemenea, medicii dentişti pot face recomandări de alimentaţie pentru menţinerea unei danturi sănătoase”, mai declară reprezentanţii campaniei.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter