Social

La 4 ani, la ŞCOALĂ

La Cluj a avut loc o situaţie neobişnuită. Află despre ce este vorba!

Părinţii unui copil din Cluj-Napoca au vrut să-şi trimită fiul la şcoală, cu toate că avea doar de patru ani. Vezi dacă specialiştii de la CJRAE i-au dat sau nu aviz favorabil.

Clasa pregătitoare a devenit obligatorie încă din anii trecuţi, iar fiecare părinte trebuia să-şi înscrie micuţul la şcoală. Înscrierile pentru clasa pregătitoare au ajuns la sfârşit, iar la nivelul judeţului Cluj au fost înscrişi un număr de 5.569 de elevi, cu aproximativ 400 mai mulţi comparativ cu anii trecuţi.


Copiii care nu vor împlini vârsta de şase ani până la data de 31 august puteau fi înscrişi în clasa pregătitoare doar dacă primeau un aviz favorabil din partea specialiştilor care confirmau faptul că micuţul este suficient de mult dezvoltat psihologic pentru a putea începe şcoala.

“Au fost peste 1.000 de copii care au fost gestionaţi de cei de la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională) care aveau nevoie de aprobări. La un moment dat am avut inclusiv un copil de patru ani pe care voiau să-l dea la şcoală. Nu a primit avizul de la CJRAE ca să-l înscrie. O parte din cei 1000 au primit aviz favorabil de la CJRAE”, a declarat miercuri la Cluj, inspectorul şef a Inspectorului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus.


Conform specialiştilor, câteva dintre motivele pentru care părinţii vor să-şi trimită copiii la şcoală mai devreme decât e necesar sunt diverse. Fie pentru că au preferinţă la o anumită învăţătoare, fie sunt influenţaţi de cei din jur sau fie pentru că consideră că micuţul este suficient de dezvoltat pentru a face faţă cursurilor de la şcoală – sunt doar câteva dintre motivele invocate de părinţi. Pe de altă parte, există şi cazuri în care părinţii vor să-l lase pe copil să se bucure cât mai mult de copilărie alegând să-l dea la şcoală abia după ce a împlinit vârsta de opt ani.

Din cauza volumului mare de cereri, la Cluj a fost suplimentat numărul claselor pregătitoare cu 12.

Ultimele Stiri
abonare newsletter