Social

Clujul, gazda celei mai mari competiţii de sumo de roboţi

Compeţia "BattleLab Roboţica" este organizată de Facultatea de Inginerie Electrică din cadrul Universităţii Tehnice din ClujNapoca în colaborare cu organizația studențească BEST Cluj-Napoca.

Evenimentul se va desfăşura pe data de 12 aprilie în incinta Universităţii Tehnice, pe strada Bariţiu nr. 26, în amfiteatrul P03 de la ora 10:30

Conform organizatorilor, "competiția constă în implementarea de roboţi sumo autonomi, capabili să identifice şi să elimine de pe suprafaţa de joc robotul advers în competiţii de tip “1 la 1”. În cadrul acestei ediţii sunt înscrise peste 15 echipe de studenți care au muncit luni în șir la realizarea robotului aplicând cunoştinţe de inginerie electrică, mecanică, automatică şi calculatoare. Pentru a putea construi roboţii, studenţii au dezvoltat un proiect complex care implică atât partea tehnică cât şi cea de management investind sume de bani de ordinul a sute sau chiar mii de euro".


Echipele sunt formate din maximum patru studenţi. "Echipele cu cele mai bune performanțe vor fi premiate şi vor fi ajutate să participe la Campionatele Internationale de Robotică de la Viena şi la alte competiţii importante de profil. Evenimentul BattleLab Robotica 2014 este susțínut de companiile partenere: BOSCH, msg systems Romania, Skobbler, Wenglor și sponsorii: EVOcomputers, Frequentis, Hama, Microchip, RoboFun, Madd Electronics Group", au mai declarat organizatorii evenimentului.

La acest eveniment sunt aşteptaţi să participe peste 200 de spectatori.

abonare newsletter