Social

Sărbătoarea Costumului Popular Românesc de Florii, la Turda

De Florii, pe lângă sfânta liturghie este programată la Parohia Ortodoxă „Învierea Domnului” din Turda și o sărbătoare a costumului popular românesc.

Evenimentul începe la ora 10 și este organizat de preoții parohi: Vasile Știopei și Oliviu Verdeș.

O contribuție importantă la reușita manifestării și-au adus-o și directorul general al Companiei de Apă Arieș - Matei Cristian, senatorul Alexandru Cordoș, Ioan Oleleu- vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, care vor susține financiar activitatea.


Matei Cristian a declarat că nu este o activitate politică, are legătură strict cu păstrarea valorilor și tradițiilor populare românești, iar cei care doresc să participe la eveniment sunt invitați să vină îmbrăcați în costum popular.

La rândul lor cei doi preoți au precizat că: „ parohia a considerat că este obligația credincioșilor să ducă mai departe, chiar și în zona urbană, frumusețea costumului popular românesc. Ca atare, am hotărât să instituim o tradiție , ca o dată sau de două ori pe an, să vă chemăm pe voi, credincioșii parohiei noastre dar și alți doritori, să participați la Liturghie purtând articole vestimentare din portul popular românesc” transmit reprezentanții Bisericii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter