Social

FOTO - Armata, o şcoală altfel

Elevii clujeni au vizitat zilele acestea comandamentul Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, în cadrul activităților organizate în spătămâna ”Şcoala altfel - să ştii mai multe, să fii ma bun”.

Elevii Liceului de Muzică ”Sigismund Toduţă” din Cluj Napoca au fost întâmpinaţi, marți, la Sala de tradiţii a marii unităţi de către locotenent-colonel Traian Bradu care a prezentat o istorie a structurii militare care azi poartă numele de Divizia 4 Infanterie ”Gemina”. Tot aici, copiii au vizionat o expoziţie foto cu instantanee din activitatea curentă a militarilor români, fie din ţară, fie din teatrele multinaţionale de operaţii.

Cel de-al doilea capitol din cartea dedicată de armata din Cluj Napoca şcolii altfel a fost cel al poliţiştilor militari din cadrul Batalionului 400 Sprijin ”Feleacu” care au organizat pentru elevii de la Sigismund Toduţă un atelier cu exerciţii demonstrative şi standuri de prezentare tehnică şi armament uşor de infanterie.


O experienţă de neuitat a fost şi vizita la tipografia ziarului Orizont Militar (numită de specialişti ”în tipar înalt”), o tipografie unicat în România prin faptul că deşi este alcătuită din utilaje care s-ar putea odihni într-un muzeu al scrisului, acestea tipăresc neobosite paginile îndrăgitei publicaţii a Diviziei 4 infanterie ”Gemina”.

Elevii Şcolii Horea, primii vizitatori

Dintre elevii Şcolii Gimnaziale Horea, care au vizitat luni unitarea militară, cel puţin unul a afirmat răspicat că vrea să se facă soldat. Militarii Diviziei 4 Infanterie”Gemina” îl aşteaptă pe micul camarad să li se alăture în formaţie. Timpul va decide.


Prima zi din săptămâna dedicată unei ”altfel de şcoli” s-a încheiat în complexul de poligoane din Someşeni, unde ”dascălii” au fost militarii Batalionului 317 Cercetare ”Vlădeasa” care şi-au prezentat parte din activităţile lor profesionale micilor lor ”discipoli”, elevi din garnizoana Cluj-Napoca

Armata este o şcoală altfel, inclusiv pentru studenţi

Un grup alcătuit din 35 de studenţi din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au profitat de proiectul ”Armata - o şcoală altfel”, derulat de Ministerul Apărării Naţionale, ca efect al proiectului Ministerului Educaţiei Naţionale ”Şcoala altfel - să ştii mai multe, să fii ma bun”, şi au vizitat comandamentul Diviziei 4 Infanterie ”Gemina”, urmând itinerarul de vizitare propus de comanda marii unităţi mai tinerilor lor colegi din învăţământul preuniversitar. Unii dintre studenţi au susţinut că vor aborda în lucrările lor de licenţă aspecte privind conflictul din Afganistan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter