Social

VEZI de unde şi la ce preţuri poţi cumpăra carne de miel din Cluj

Carnea de miel este mai scumpă decât anul trecut, preţul pe kilogram ajungând şi la 40 de lei.

Sărbătorile Pascale se apropie cu paşi repezi, iar unii clujeni au început de pe acum să-şi facă cumpărăturile pentru a evita aglomeraţia de săptămâna viitoare. Doar că, au avut marea surpriză să constate că unele magazine, specializate în vânzarea produselor din carne, nu deţin deocamdată acest produs. Carne de miel se găseşte însă în hipermarketuri, iar preţurile variază între 21 şi 40 de lei, în funcţie de ce produs vrei să cumperi.

La mare căutare sunt şi mieii care sunt puşi la vânzare pe internet. Aici, un kilogram de miel viu se poate cumpăra la preţul de aproximativ 15 lei, iar tăiat cu 23 de lei.


Carnea de miel a înregistrat uşoare scumpiri comparativ cu anul trecut din cauză că au fost scumpiţi carburanţii şi utilităţile.

Unde găsim carne de miel?

Carnea de miel se va găsi în majoritatea magazinelor care se ocupă cu vânzarea produselor din carne. La ora actuală nu toate sunt aprovizionate cu acest tip de carne, însă angajaţii acestora anunţă că acest lucru se va întâmpla în perioada imediat următoare. “Nu am primit deocamdată carne de miel, dar acest lucru o să se întâmple mâine (nr.red. miercuri). Deocamdată nu ştim şi cu ce preţ se va pune în vânzare”, a precizat pentru Monitorul de Cluj, angajatul unui magazin care se ocupă cu vânzarea produselor din carne.


Hipermarketurile au fost ceva mai active în privinţa achiziţionării carnii de miel. Rafturile sunt deja pline, ofertele sunt care de care mai variate, iar carnea de miel îşi aşteaptă cumpărătorii. Preţurile variază în funcţie de produs, iar unii angajaţi se laudă că preţul pe kilogram nu diferă cu mult faţă de anul trecut. “Nu mi se pare ca preţul să fie cu mult mai diferit faţă de cel care a fost anul trecut”, a relatat angajata unui hipermarket.

Care sunt preţurile?

Preţurile cărnii de miel variază în funcţie de tipul produsului pe care vrei să-l cumperi. Spre exemplu, un  kilogram de miel poate fi achiziţionat din hipermarketuri cu preţul de aproximativ 30 de lei. Cu 38 lei poate fi cumpărat kilogramul de cotlet de miel,iar ceafa de miel se poate achiziţiona în schimbul sumei de aproximativ 24 de lei. Spata de miel cu os costă tot 38 de lei.


Preţurile au înregistrat uşoare creşteri faţă de anul trecut. Ciobanii spun că s-au scumpit carburanţii şi utilităţile, dar şi că subvenţia pe cap de ovină a scăzut şi că s-a adăugat impozitul pe animale.

Internetul bate piaţa

Mieii sunt puşi la vânzare şi pe internet, iar preţurile sunt cu mult mai scăzute. Spre exemplu, un kilogram de carne de miel, viu, poate fi cumpărat cu 15 lei, iar tăiat în schimbul sumei de 23 de lei.


În Cluj, cu patru zile înainte de Paşte, vor fi amplasate trei abatoare de unde clujenii îşi vor putea cumpăra carne de miel. Cele trei puncte vor fi la: centrul Agrotransilvania din Dezmir, la Cora și în piața din Florești.

 


 

abonare newsletter