Social

Cei mai buni elevi fizicieni din România se întrec la Cluj

Clujul este gazda olimpiadelor naţionale de fizică şi pedagogie, iar la acest concurs vor participa un număr de 800 de elevi.

Cei mai buni elevi din ţară la fizică, elevi ai claselor VI-XII-a, se vor întâlni în acest sfârşit de săptămână la Cluj pentru a participa la olimpiada naţională. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc duminică, iar probele vor avea loc pe parcursul a trei zile.

Sunt aşteptaţi să participe la acest eveniment aproximativ 600 de elevi din toată ţară, iar ei vor fi cazaţi în patru hoteluri din Cluj-Napoca.


Tot în această perioadă, va avea loc şi olimpiada naţională de pedagogie-psihologie la care sunt aşteptaţi să participe aproximativ 200 de elevi.

Premii pentru olimpici

Cei mai buni elevi vor fi premiaţi. “Ocupanţii locului I vor primii un premiu de 1.000 de lei şi o tabletă care se ridică la aceeaşi sumă. Ocupanţii locului II, 800 de lei, iar 700 de lei vor primi cei care ocupă locul III. Elevii care vor fi selectaţi pentru a participa la concursul pentru desemnarea lotului României, care vor fi 20 la număr, vor mai primi încă 600 de lei. Totodată, elevii vor mai primi vouchere şi o tabără gratuită. Valoarea totală a premiilor se ridica la suma totală de 500 milioane lei vechi, bani care au provenit de la minister, într-o mică măsură, iar restul din sponsorizări. Pe parcusul cât vor sta la Cluj, elevii vor vizita muzee, vor vizita oraşul precum şi vor participa la diverse activităţi”, a declarat joi inspectorul şef al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Valentin Cuibus.


Deschiderea festivă a olimpiadei de fizică va avea loc duminică, cu începere de la ora 17.00, la Colegiul Academic, Casa Universitarilor a Universităţii Babeş-Bolyai.

Zilele viitoare se va desfăşura şi Olimpiada Naţională de Pedagogie-Psihologie. La această olimpiadă vor participa un număr de 200 de elevi din clasele IX-XII. Deschiderea oficială a acestei olimpiade va avea loc luni la Colegiul Naţional Pedagogic “Gheorge Lazăr”, iar festivitatea de premiere o zi mai târziu.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter