Social

Luptă pentru păstrarea memoriei Doinei Cornea: „Casa mamei a devenit casă memorială doar pentru câteva zile”

Casa în care a trăit Doinea Cornea nu este transformată în casă memorială şi nici nu este clasificată ca monument istoric, avizele de la București lăsându-se așteptate.

Luptă pentru păstrarea memoriei Doinei Cornea. Foto: Fundația Doina Cornea Luptă pentru păstrarea memoriei Doinei Cornea. Foto: Fundația Doina Cornea

 

 


Lupta pentru păstrarea vie a memoriei disidentei anti-comuniste Doinea Cornea a împotmolit la București. Casa unde aceasta a trăit nu este transformată în casă memorială nici în ziua de astăzi şi nu este nici clasificată ca monument istoric, avizele de la București lăsându-se așteptate, scrie Presshub.

 


Expoziția în memoria cunoscutei disidente anticomuniste Doina Cornea, găzduită de Muzeul de Artă din Cluj-Napoca până de curând, nu a suscitat interes pentru autoritățile centrale sau locale: „Cu excepţia vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, responsabil pentru cultură, care a participat la vernisaj, nicio autoritate locală sau centrală nu a avut curiozitatea să viziteze expoziţia”, a declarat Leontin Horațiu Iuhas, fiul Doinei Cornea, pentru sursa citată.

Din păcate, casa în care disidenta a trăit a fost „casa memorială Doinea Cornea” doar pentru câteva zile: pentru transformarea ei în casă memorială și clasificarea ca monument istoric se lasă așteptate avizele de la București.


De ce Romfilatelia a refuzat să emită un timbru omagial Doina Cornea și cât de dificil este să strângi bani pentru activităţi culturale în România, dar și care sunt proiectele la care este nevoie de ajutorul fiecărui cetățean care dorește să facă un gest mărunt pentru o cauză mare, explică domnul Leontin Horațiu Iuhas, într-un interviu pentru PRESShub, pe care îl puteți citi aici.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

„Doina Cornea, doamna din spatele ferestrei”. 100 de tablouri şi desene ale disidentei anticomuniste, expuse în premieră la Cluj. „Dezvăluim latura ei mai puţin cunoscută”

abonare newsletter