Social

Angajații Direcției Județene de Statistică Cluj își întrerup activitatea, după două săptămâni de proteste. Cer salarii mai mari.

Personalul Direcției Județene de Statistică Cluj anunță întreruperea activității, începând de astăzi, la finalul a două săptămâni de proteste pentru creșterea salariilor, fără rezultat.

Angajații Direcției Județene de Statistică Cluj își întrerup activitatea. FOTO: DJS Cluj/ Facebook Angajații Direcției Județene de Statistică Cluj își întrerup activitatea. FOTO: DJS Cluj/ Facebook

 

 


Angajații Direcției Județene de Statistică Cluj își întrerup activitatea, începând de astăzi, în semn de protest faţă de „nivelul inferior, discriminatoriu, de salarizare”. În urmă cu două săptămâni, aceștia anunțau începerea protestelor pentru creșterea nivelului de salarizare.

 


„După două săptămâni de proteste faţă de nivelul inferior, discriminatoriu, de salarizare al personalului Direcţiei Judeţene de Statistică Cluj, perioadă în care decidenţii ne-au transmis că analizează situaţia noastră, dar nu au luat nicio decizie în sensul soluţionării revendicărilor noastre, spre deosebire de revendicările salariaţilor din alte instituţii care sunt în curs de rezolvare printr-o ordonanţă de urgenţă al cărei proiect este pus în transparenţă de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, am decis ca începând de astăzi, 11 decembrie să ÎNTRERUPEM activitatea.

Nu vom mai colecta preţurile de consum necesare pentru calculul ratei inflaţiei, nu vom transmite preţurile din industrie, nu vom răspunde solicitărilor de date statistice necesare pentru accesarea de fonduri europene, niciun indicator statistic nu va putea fi calculat, deoarece nu vom asigura datele primare necesare”, transmite colectivul Direcției Județene de Statistică Cluj, luni, într-un comunicat de presă.


Salariile nu au mai crescut de cinci ani: „Rata inflaţiei a depăşit 40%”

Personalul Direcției Județene de Statistică Cluj arată că beneficiază salarii mai mici decât cele ale angajaților din unităţile subordonate Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale. Mai mult, spun ei, salariile sunt nemodificate de mai mult de 5 ani, timp în care rata inflaţiei a depăşit 40%.

„Proiectul de OUG pus în transparenţă pe site-ul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale care prevede majorarea salariilor doar pentru salariaţii din unităţile subordonate acestui minister, stipulează în Nota de fundamentare: «necesitatea respectării principiului constituțional al egalității în fața legii în sensul că nivelul maxim al salariului de bază trebuie să fie același pentru tot personalul care beneficiază de aceleași condiții de muncă, indiferent de instituția și autoritatea publică în care își desfășoară activitatea». Suntem salariaţi ai unei instituţii publice! Nici în cazul nostru NU ESTE RESPECTAT acest principiu!


Salariile noastre sunt mai mici decât cele din instituţiile subordonate Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale. Salariile noastre sunt nemodificate de mai mult de 5 ani, rata inflaţiei în decursul ultimilor 5 ani a depăşit 40%, puterea de cumpărare în cazul nostru este mult diminuată. E timpul ca şi Guvernul României, Parlamentul României, să rezolve problema salarizării statisticienilor!

Astăzi ne adresăm prin scrisori deschise atât Prim Ministrului şi Preşedintelui României, cât şi Oficiului de Statistică al Uniunii Europene – EUROSTAT. Suntem doar 1300 de oameni! Solicităm doar ECHITATE, aprecierea importanţei muncii noastre şi RESPECT!”, mai arată aceștia.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Grefierii și alți angajați din instanțe și parchete declanșează proteste. Ședințele de judecată vor fi afectate.

abonare newsletter