Social

Un grup de 30 de cetățeni români și familiile acestora evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în România

Încă 30 de cetăţeni români şi membri de familie ai acestora, evacuaţi din Fâşia Gaza, au fost transportaţi în România, miercuri, la bordul unei la bordul unei aeronave militare.

Români evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în siguranță în țară/Foto: MAE Facebook.com Români evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în siguranță în țară/Foto: MAE Facebook.com

 

 


Prin intermediul Ambasadei României la Cairo și al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah, 30 de persoane, cetățeni români și membri de familie ai acestora, evacuate din Fâșia Gaza, au fost transportate, miercuri, în România, potrivit unei informări a Ministerului Afacerilor de Externe. 

 


Zborul a fost realizat cu sprijinul Ministerului Apărării Naționale, cu o aeronavă C 27J Spartan aparținând Forţelor Aeriene Române.

De asemenea, la solicitarea autorităților Republicii Moldova a fost acordat sprijin în vederea evacuării a 4 persoane din Fâșia Gaza, aflate în atenția misiunii diplomatice a acestui stat.


Astfel, cele 34 de persoane au fost preluate din punctul de trecere a frontierei Rafah de către echipa consulară a misiunii diplomatice și au fost însoțite până la Cairo, iar ulterior transportate în România.

Până în prezent, 279 de persoane, cetățeni români și membri de familie ai acestora, au fost evacuate din Fâșia Gaza.


MAE continuă dialogul cu autoritățile israeliene și egiptene în vederea facilitării evacuării și a celorlalți cetățeni care au solicitat acest lucru, în funcție de evoluțiile din teren și de acordul părților implicate.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News 

CITEȘTE ȘI:

Un grup de 16 cetățeni români și familiile acestora evacuați din Fâșia Gaza au ajuns în România

Ultimele Stiri
abonare newsletter