Social

Mobilizare exemplară a comunității pentru a ajuta-o pe Nora, o româncă rănită grav la mii de kilometri de casă

Nora, medic endocrinolog și mama unui copil, a fost rănită grav într-un accident petrecut în Indonezia. Familia și cunoscuții au lansat un apel la donații pentru a acoperi costurile operației salvatoare. Cum poți contribui?

Nora, medic endocrinolog și mama unui copil, a fost rănită grav într-un accident petrecut în Indonezia. FOTO: Facebook/ Dragoș Vana Nora, medic endocrinolog și mama unui copil, a fost rănită grav într-un accident petrecut în Indonezia. FOTO: Facebook/ Dragoș Vana

 

 


Concediul unei tinere familii din Sibiu s-a transformat, în doar câteva secunde, într-un coșmar. Nora și soțul său plecaseră pentru prima oară într-un concediu în afara țării fără fiul lor de doar patru ani, pe o insulă din Indonezia. 

 


În timp ce vizita insula Lombok pe scutere, alături de soț și alți prieteni, Nora a devenit victima unui accident grav, care, potrivit relatărilor presei indoneziene, a curmat viața unui tânăr de 19 ani, tot din România. Accidentul a fost produs de șoferul unui camion.

Nora se află în stare gravă la secția ATI a unui spital din Indonezia, unde a fost supusă deja unei intervenții chirurgicale pe creier și unde, dacă starea de sănătate îi va permite, va fi de asemenea supusă mai multor operații ortopedice.


Familia Norei cere ajutor pentru acoperirea costurilor

La scurt timp, apropiații Norei au lansat un apel pentru donații pentru acoperirea costurilor spitalizării și intervențiilor chirurgicale, care depășesc posibilitățile familiei tinerei. Au fost postate deja zeci de mesaje pe Facebook, aparținând cunoscuților Norei, iar o campanie de strângere de donații a fost inițiată pe o platformă online. Detalii despre caz, dar și o fotografie cu Nora, internată la secția ATI a spitalului indonezian au fost postate aici.

„Nora un endocrinolog tânăr, ambițios și amabil, soție și mamă - a dezbătut să plece pentru prima dată în această vacanță internațională și să-și lase fiul de 4 ani acasă, în România. În timp ce se bucura să vadă în Indonezia, împreună cu soțul și prietenii ei pe scutere, un camion a apărut de nicăieri și, în câteva secunde, corpul ei a fost spulberat. În prezent, Nora este inconștientă în secția de ATI, după o intervenție chirurgicală pe creier. Ne rugăm cu toții să se trezească în curând ca să poată fi supusă, de asemenea, unor operații ortopedice. Costul transportului medical internațional este exorbitant și mult peste ceea ce își poate permite familia Norei. Cheltuielile includ aranjamente medicale de zbor, personal medical specializat, echipament și logistică.


Știm că, în ciuda imensului bilant emoțional și fizic, Nora este o luptătoare, hotărâtă să-și recapete sănătatea și să ducă din nou o viață împlinită. Ea merită toată dragostea, sprijinul și speranța pe care o putem oferi.Din păcate, facturile medicale pot fi copleșitoare, iar costul operației necesare și al tratamentului în curs este o povară grea pentru Nora și familia ei. Noi, prietenii și apropiații ei, putem face o diferență semnificativă în viața ei, venind împreună și contribuind. Orice sumă va face o diferență enormă în rezultatul ei. Multe mulțumiri din partea familiei Norei”, se arată pe platforma de donații.

Alături de povestea sa, pe platformă a fost încărcată și o fotografie cu Nora, din secția de ATI a spitalului din Indonezia în care este internată. ATENȚIE! Imagine cu puternic impact emoțional.


Nora este în prezent internată la ATI în spitalul din Indonezia. FOTO: Gofundme.com

Exemplu de mobilizare pentru strângerea de donații

Numeroase persoane care au cunoscut-o pe Nora sau care au aflat povestea ei au făcut apel la donații pe rețelele de socializare. Printre ei se numără și clujeanul Dragoș Vana, fondatorul site-ului Graphs.ro:

„Nu v-am povestit, dar am fost și eu în vacanță în Bali, Indonezia și pe insulele din jur, în luna aprilie. Traficul acolo e haos și a fost un miracol că nu am pățit nimic.

Nora, amica mea, nu a fost în schimb atât de norocoasă. Acum câteva zile a fost implicată într-un accident de circulație major pe insula Lombok, iar acum se lupta pentru viața ei. Momentan este în comă și cu multiple fracturi.

Ea este medic endocrinolog și are un copil mic. 

Presupun că vă imaginați că există niște costuri medicale imense asociate cu un astfel de accident, așa că vă rog să redirecționați toate cafelele și berile pe care mi le-ați da în mod normal către pagina ei de donație. 

Mult, puțin, nu contează. Cât aveți”, a transmis Dragoș Vana pe rețelele de socializare.

Mobilizarea extraordinară a comunității a făcut ca, la doar 20 de ore de la crearea paginii de donații, peste 19.000 de dolari din necesarul de 50.000 de dolari să fie strânși pentru tânăra mamă și medic, aflat într-un moment de răscruce în viața sa și pentru care, în acest moment, fiecare leu donat contează și poate face diferența între viață și moarte. 

Dacă doriți să donați, urmați instrucțiunile de pe platforma online dedicată.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Apel la donații pentru familiile celor doi bărbați omorâți de fulger în Cluj: „Au fost răpuși de furia naturii”

abonare newsletter