Social

Vlad Pop, clujeanul care oferă copiilor cu cancer o viață mai bună, a plecat în „Infernul Alb”. Mesajele copiilor: „Sunteți exemplul meu în viață”

Clujeanul Vlad Pop a plecat luni dimineața spre Canada, unde joi, 23 februarie, va lua startul la maratonul 6633 Arctic Ultra, cel mai dur ultramaraton din lume.

Clujeanul Vlad Pop se întoarce în Infernul Alb pentru a strânge bani pentru 200 de copii cu cancer / Foto: Vlad Pop - arhivă Clujeanul Vlad Pop se întoarce în Infernul Alb pentru a strânge bani pentru 200 de copii cu cancer / Foto: Vlad Pop - arhivă

 

 


Luni dimineața, Vlad Pop, ambasadorul copiilor Magici, a plecat spre Canada. A intrat în linie dreaptă: peste doar 3 zile, pe 23 februarie (19:30 ora României) va lua startul în cursa de 620 km, în condiții de vreme extremă, la 6633 Arctic Ultra.  Acesta are loc în Yukon, Teritoriul Nordic, zonă cunoscută ca „Infernul Alb”.

 


Vlad Pop participă la această cursă în „Infernul Alb” pentru a strânge bani ca 200 de copii cu cancer, sprijiniți de Asociația Magic, să primească burse educaționale. Clujeanul a transmis un mesaj de pe Aeroportul Otopeni.

„Am ajuns, suntem în Aeroportul Otopeni și așteptăm îmbarcarea. Cu gândul la voi pornim spre Canada spre 6633 Arctic Ultra. Vă mulțumesc că sunteți alături, vă mulțumesc că sunteți alături și că suntem împreună în această aventură”, a transmis Vlad Pop.


Prin participarea la 6633 Arctic Ultra, unde va alerga 620 km, își propune să strângă 1.200.000 Ron pentru cauza sa. Bursele educaționale MagicEDU sunt o investiție pe termen lung și îi ajută pe copiii bolnavi de cancer din România, chinuiți de tratamentele de chimioterapie, să își continue studiile.

Mesajele copiilor bolnavi de cancer: „Sunteți exemplul meu în viață”

Copiii i-au trimis mesaje de încurajare lui Vlad Pop care îl vor însoții pe tot parcursul cursei.


„Îmi pare bine că te-am cunoscut și m-aș bucura să ne întâlnim și în alte experiențe”, „Sunteți un om minunat! Vreau să știți că sunteți exemplul meu în viață! Când eram pe patul acela și mi-ați spus că știați că voi fi bine, m-am emoționat!”,  sunt doar câteva dintre mesaje.

Mesajele de susținere din partea copiilor bolnavi de cancer/ Foto: Vlad Pop

De la ultimul în cursă, pe podium

După ediția de anul trecut, Vlad Pop a mărturisit, pentru monitorulcj.ro, că s-a concentrat foarte mult pe resursele de energie, el dormind 7 ore pe noapte și 30 de minute alocate hranei în timpul ultramaratonului. De la ultimele persoane din cursă a ajuns să aibă cel mai rapid timp pe ultima porțiune de ultramaraton. Somnul l-a ajutat foarte mult pe Vlad să recupereze din cursă, ajungând la al doilea punct de control înainte de finish, Ogilvie, la o oră în spatele lui Rio, cel care a terminat pe locul 1 ultramaratonul.


„Am încercat să respect strategia și anume să mănânc și să dorm mai bine, așa că am început mai încet. Au fost doi concurenți, Rio, cel care a câștigat cursa și Stuart care au plecat tare în față și ei oarecum au crezut că îi voi urmări, dar eu eram ultimul. Am încercat să îmi respect planul și să nu mă grăbesc cu ei în față.  Cum au zis și organizatorii, chiar dacă am fost ultimul la primul checkpoint, am avut cel mai rapid timp pe ultima porțiune în ultima zi de la Eagle Plains până la finish (...) Planul a fost să dorm 7 ore și jumătate de oră să mănânc după ce mă trezesc. În primele porțiuni ale cursei am dormit afară, nu am dormit în punctul de întâlnire cu organizatorii. De exemplu, prima oprire a fost la borna de 50 de km și toată lumea m-a depășit și nu înțelegeau de ce m-am pus la somn, dar eu știam că trebuie să dorm acolo pentru că așa era planul”, a declarat pentru monitorulcj.ro Vlad Pop.

Cel mai dificil moment din cursă a fost pentru Vlad porțiunea de drum dintre ultimele puncte de control unde a alergat 100 de km în mai puțin de 24 de ore.

„Cel mai dificil moment a fost în a treia spre a patra zi când am avut porțiunea de 100 de km între punctele de control, a fost cea mai lungă distanță și cumva acolo s-a schimbat energia pentru că eram odihnit și am alergat încontinuu 100 de km în mai puțin de 24 de ore și am ajuns la Eagle Plains unde a trebuit să dorm bine pentru că eram epuizat și ca să am rezerve să alerg ultima bucată de pe traseu”, a transmis Vlad.

Dacă vrei să susții și tu cauza lui Vlad Pop, poți dona 2 euro dacă trimiți cuvântul BURSA prin sms la 8844. Banii vor ajunge la Asociația Magic, care sprijină copiii cu cancer din România.

Mai multe detalii despre cum poți să donezi pentru Asociația Magic aici.

 

CITEȘTE ȘI:

Un clujean a alergat 620 km în 7 zile: „Durerea mea din aceste zile nu se compară cu cea a copiilor la chimioterapie.” VIDEO

Vlad Pop se întoarce în „Infernul Alb” pentru 200 de copii cu cancer. Va alerga la cel mai dur ultramaraton din lume la -50 de grade

Clujeanul Vlad Pop a alergat 40 km în 5 ore pentru educația copiilor cu cancer din România. FOTO

abonare newsletter