Social

Pensiile vor întârzia în ianuarie. Când va începe distribuirea lor prin poștă?

Poșta Română anunță că pensiile vor întârzia câteva zile, în ianuarie 2023, din cauza zilelor libere de la începutul anului.

Pensiile vor întârzia în ianuarie. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea Pensiile vor întârzia în ianuarie. FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

 


Compania națională Poșta Română a anunțat vineri că distribuirea pensiilor și a drepturilor sociale se va decala cu câteva zile, în ianuarie, ca urmare a perioadei sărbătorilor de iarnă. 

 


Astfel, pensiile urmează să fie livrate în perioada 6 – 17 ianuarie 2023, față de intervalul obișnuit de distribuire a pensiilor de 1 – 15 ale fiecărei luni.

Calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii (pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR) va fi următorul:


  • la domiciliu – în perioada 6 – 17 ianuarie 2023;
  • la ghișeele subunităților poștale – până pe data de 19 ianuarie 2023.

Funcționarii Poștei vor avea zile libere

Decalarea vine ca urmare a faptului că în perioada sărbătorilor de iarnă, în conformitate cu prevederile Codului Muncii, atât salariaţii Casei Naționale de Pensii Publice, cât și cei ai Poștei Române, beneficiază de zile libere.

„Ca și anul trecut, salariații Poştei Române vor lucra la capacitate maximă pentru a finaliza distribuirea pensiilor într-un interval comasat de doar opt zile lucrătoare, față de intervalul obișnuit de distribuire a pensiilor, conform contractului, 1 – 15 ale fiecărei luni. Este o situație specială pe care o întâmpinăm la fiecare început de an, având în vedere această perioadă în care angajații din toate domeniile de activitate au dreptul la zile libere pentru a le petrece alături de familie. Menționăm că, în celelalte luni ale anului, Poşta Română nu şi-a încălcat angajamentul asumat în conformitate cu convenţia încheiată cu Casa Națională de Pensii și subliniem că, anul trecut, Poșta Română a depus toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt și a finalizat, cu trei zile înainte de termenul comunicat inițial, distribuirea drepturilor bănești”, a declarat Valentin Ștefan, Directorul General al Poștei Române.

CITEȘTE ȘI:

Pensiile de până în 3.000 lei, neimpozitate! Proiectul a fost adoptat tacit în Senat

Ultimele Stiri
abonare newsletter