Social

CERT Transilvania are nevoie de voluntari! Vor să planteze 15.000 de puieți în Moldovenești

CERT Transilvania continuă tradiţia acţiunilor dedicate mediului înconjurător printr-o nouă campanie de împădurire în sezonul de toamnă.

Acțiune de împădurire în localitatea Micești / Foto: CERT Transilvania/Facebook Acțiune de împădurire în localitatea Micești / Foto: CERT Transilvania/Facebook

 

 


CERT Transilvania caută voluntari pentru plantarea a 15.000 de puieți într-o zonă împădurită din Moldovenești, județul Cluj.

 


Cea de-a XIII-a ediție a acțiunii „CERT Prinde Rădăcini” va avea loc la începutul lunii noiembrie. Însă pentru a reuși să planteze cei 15.000 de puieții, CERT Transilvania are nevoie de ajutorul unor voluntari.

15.000 de puieți pe o suprafață de 3 ha

Cei de la CERT Transilvania doresc să planteze toți acești puieți pe o suprafață de 3 hectare din Moldovenești, județul Cluj.


„Pe 5 noiembrie 2022 vă dăm întâlnire la Moldovenești, județul Cluj pentru o nouă acțiune de împădurire marca CERT-Transilvania.
Ne aflăm deja la cea de-a XIII-a ediție a campaniei «CERT Prinde Rădăcini» și ne dorim să o petrecem alături de voi, sădind viață și punând umărul la un viitor mai verde pentru copiii noștri.
Vă așteptăm așadar, pe 5 noiembrie, să plantăm 15.000 de puieți de paltin, stejar și frasin pe o suprafață de 3 ha și să ne bucurăm de o zi în natură alături de cei dragi.
Voi trebuie să aduceți doar un strop de chef de muncă și mult drag de pădure, iar noi vă vom aștepta cu toate cele necesare: unelte pentru săpat, mănuși, apă de băut, masa de prânz și , în caz de nevoie, sprijin cu transportul către locație”, au transmis cei de la CERT Transilvania.

Participarea se face în baza înscrierii prealabile, prin completarea formularului disponibil AICI.


 Programul zilei:

  • ora 8:45 – participanții care au menționat că au nevoie de transport, sunt așteptați pentru îmbarcarea în autocare, la intrarea principală a stadionului Cluj-Arena ( între Cluj Arena și Sala Polivalentă, zona statuii lui Mircea Luca ). La autocar se va afla o listă nominală cu persoanele repartizate, vă rugăm să respectați locurile desemnate. Plecarea spre locația evenimentului de împădurire se va efectua la ora 9 , rugăm punctualitate
  • ora 9:30 – participanții care se deplasează cu mijloace proprii de transport , sunt așteptați la locația de AICI
  • ora 10 – instructajul privind protecția muncii, informarea privind tehnica de plantare și împărțirea pe echipe
  • ora 10:30 – acțiunea de plantare propriu-zisă
  • ora 13-14 – masa de prânz – gulaș la ceaun
  • ora 14:30 – îmbarcarea în autocare sau mijloacele de transport proprii și revenirea în Cluj-Napoca

 

CITEȘTE ȘI:

Îngeri pentru o familie din Apuseni. Voluntarii CERT Transilvania au început reconstruirea unei case distrusă într-un incendiu. FOTO

1.200 de puieți de salcâm plantați la Micești

Voluntarii de la CERT Transilvania au împădurit Poiana Horea, din județul Cluj. FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter