Social

Un centru de îngrijiri paliative va fi construit în Apahida pentru copiii cu cancer, sub patronajul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Cljului

Un centru de îngrijiri paliative pediatrice va fi construit în Sânnicoară, comuna Apahida, sub patronajul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Acesta va fi destinat copiilor cu cancer, în diferite stadii ale bolii.

Un centru de îngrijiri paliative va fi construit în Sânnicoară pentru copiii cu cancer / Foto: mitropolia-clujului.ro Un centru de îngrijiri paliative va fi construit în Sânnicoară pentru copiii cu cancer / Foto: mitropolia-clujului.ro

 

 


Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, a pus, joi, piatra de temelie a unui centru de îngrijiri paliative pediatrice, care ar urma să fie construit în trei ani, sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului şi Clujului.

 


„Avem experienţa Centrului de Îngrijiri Paliative 'Sf. Nectarie', care, din 2013, a asistat gratuit peste 6.000 de pacienţi din 35 de judeţe. Sperăm ca noul centru pentru copii să poată fi dat în folosinţă peste trei ani, în condiţiile în care nevoia de îngrijiri paliative pediatrice este deosebit de crescută în România”, a declarat managerul Centrului de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie”, părintele Bogdan Chiorean.

Viitoarea unitate medicală - Centrul de Îngrijiri Paliative Pediatrice „Sfântul Hristofor” - se va construi pe un teren de 1.400 metri pătraţi, în satul Sânnicoară, comuna Apahida, teren primit ca donaţie, şi va asista copii cu cancer, în diferite stadii ale bolii.

CITEȘTE ȘI:

Medicul UMF Cluj Ruxandra Râjnoveanu, despre Medicina Paliativă: „Ajungi să fii ca familia pentru pacient. E important să știe că ești acolo”

Centrul de îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” a fost inaugurat

abonare newsletter