Social

Peste 100 de mil. lei de la Guvern pentru cazarea refugiaţilor ucraineni. Clujul, în topul județelor, la alocări

Guvernul a decontat peste 100 de milioane de lei pentru cazarea şi masa refugiaţilor ucraineni, însă nu ştie pentru câţi.

Inquam Photos / Ilona Andrei Inquam Photos / Ilona Andrei

 

 


Statul a plătit în perioada aprilie-iunie aproape 108 milioane lei pentru cazarea şi masa cetăţenilor ucraineni. Din această sumă, 87,3 milioane sunt bani decontaţi de către persoane fizice care au cazat ucraineni, iar restul, de către persoane juridice, relevă date analizate de Profit.ro.

 


Cele mai mari sume decontate de persoane fizice au fost în zona Bucureşti-Ilfov - cu 18,4 milioane lei, urmată de Constanţa - cu 10,6 milioane lei, Suceava - 6,85 milioane lei, Cluj - 5,61 milioane lei şi Sibiu - 4,9 milioane lei.

 Cei care încasează bani pentru cazarea ucrainenilor - până la 2.100 de lei pe lună pentru fiecare persoană - nu trebuie să îi declare la ANAF şi nici nu au obligaţii de plată, aspect care a făcut această activitate extrem de atractivă în detrimentul veniturilor clasice din chirii, unde veniturile sunt mai mici şi există obligaţii fiscale. Guvernul nu doar că nu a acordat sprijinul de cazare direct refugiaţilor, ci acordă chiar şi banii de hrană tot celor care îi cazează, precizează Profit.ro.

CITEȘTE ȘI:

Un actor de la Hollywood şi o româncă gătesc pentru oamenii afectaţi de războiul din Ucraina

Ultimele Stiri
abonare newsletter