Social

Vești pentru românii care vor copii, dar nu îi pot avea din cauza infertilității: „Ajutor financiar de 15.000 lei”

Gabriela Firea, ministrul Familiei, vine cu vești pentru românii care vor copii, dar nu îi pot avea. Se va acorda un ajutor financiar de maximum 15.000 de lei pentru procedurile necesare obținerii unei sarcini.

Vești pentru românii care vor copii, dar nu îi pot avea din cauza infertilității / Foto: pixabay.com Vești pentru românii care vor copii, dar nu îi pot avea din cauza infertilității / Foto: pixabay.com

 

 


Ministrul Familiei a anunțat că există 2.500 de beneficiari, cupluri sau femei singure, în 2022:

 


„Vești despre programul social de creștere a natalității. În curând, aprobăm în Guvern hotărârea prin care acordăm un sprijin financiar cuplurilor sau persoanele singure pentru a efectua procedurile necesare obținerii unei sarcini.

Anul acesta, acordăm acest ajutor pentru 2.500 de cupluri și persoane singure, iar din 2023 vom sprijini, anual, 10.000 de cupluri sau persoane singure. Susținem astfel tinerii care își doresc copii, dar nu îi pot avea din cauza infertilității”, a anunțat Firea pe Facebook.


Cei maximum 15.000 de lei pentru fiecare beneficiar se oferă pentru decontarea cheltuielilor necesare creșterii natalității, pentru procedurile medicale necesare:

„Am participat ieri la o întâlnire extrem de fructuoasă la Ministerul Muncii, unde am făcut pași înainte în privința modului de implementare a acestui program social pentru creșterea natalității. Ajutorul financiar primit de cuplurile și femeile din România care au indicație în vederea efectuării procedurilor de specialitate va fi de maximum 15.000 RON pentru decontarea cheltuielilor necesare creșterii natalității”, a adăugat ministrul.


Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse va derula acest program social în parteneriat cu Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. 

CITEȘTE ȘI:

Legătura dintre turele de noapte, ridicarea de greutăți și infertilitate

Cum explică sociologii creșterea natalității în Cluj-Napoca

Ultimele Stiri
abonare newsletter