Social

Primul festival Zero Waste din România, lângă Cluj-Napoca! Concerte în aer liber, ateliere, dezbateri și artă-n codru

Primul festival Zero Waste din România va avea loc la 30 km de Cluj-Napoca, în codru. Născut din dragostea pentru natură, „Zaiafet pe Lună” își propune să elimine orice semn de risipă din organizarea festivalului.

Zaiafet pe Lună este primul festival Zero Waste din România și va avea loc la parcul Teleki din Luna de Jos / Foto: Facebook - Castele din România Zaiafet pe Lună este primul festival Zero Waste din România și va avea loc la parcul Teleki din Luna de Jos / Foto: Facebook - Castele din România

 

 


Zaiafet pe Lună este primul festival Zero Waste din România și va avea loc în inima parcului istoric Teleki din Luna de Jos, județul Cluj.

Născut din dragul pentru pământ, Zaiafet pe Lună are ca scop eliminarea oricărei urme de risipă atât din organizare, cât și în participare. 


Timp de trei zile, într-o pădure de basm, vor avea loc concerte exclusiv acustice, ateliere, dezbateri pe teme de sustenabilitate, creație și motricitate, dar și artă-n condru.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

Evenimentul se va desfășura în perioada 22-24 iulie și este organizat de o echipă de tinere pasionate de artă, cu sprijinul Asociației „Inimioare Fericite”.

În parcul istoric de la Luna vor fi amenajate și zone de joacă pentru copii, o zonă de relaxare cu hamace, un bazar și multe altele. 


În ceea ce privește bucătăria și barul, principala sursă de aprovizionare sunt produsele locale din agricultura ecologică. Achiziționarea produselor se va face predominant la vrac sau printr-un sistem de returnare al ambalajelor, spun organizatorii.

În privința muzicii, participanții se vor putea bucura de ritmuri de rock și jazz care vor complementa fragmente clasice și de muzică folclorică. Line-up-ul festivalului arată în felul următor:  Luna Amară, Nucu Pandrea, Figure of Funk, Jeunsemble, Igazgyőngy Egyűttes, Diószegi Benjámin, Espresso Martini and Friends și Diana Săveanu.


Conceptul festivalului Zaiafet pe Lună

Refuzăm, reducem, refolosim, reciclăm, compostăm: acestea sunt cele 5 principii care se află atât la rădăcinile unui eveniment fără risipă, cât și în viețile noastre de zi cu zi. Considerăm că obligația noastră morală este de a avea un impact cât mai redus asupra mediului, lăsând să ajungă înapoi la el doar nutrienții care ii aparțin, compostând resturile vegetale. 

Prin achiziționarea produselor locale și sezoniere, dorim să accentuăm importanța relației dintre producător și cumpărător, să ne reamintim despre efortul și sufletul care se află în spatele rezultatului final, încurajându-ne astfel în lupta împotriva consumerismului”, se arată pe site-ul festivalului Zaiafet pe Lună.

Festivalul va avea amenajată o zonă de camping cu toalete și dușuri, pentru toți cei care doresc să fugă pentru câteva nopți de larma orașului.

Vezi evenimentele din cadrul festivalului AICI.

CITEȘTE ȘI:

Participanţii la Electric Castle pot contribui la renovarea castelului Bánffy cu ajutorul reciclării

Someș Delivery ajunge în zona industrială a Clujului. Ateliere de reciclare, spectacole, dezbateri despre Someș timp de o lună

Ultimele Stiri
abonare newsletter