Sănătate

Al treilea caz de variola maimuței, depistat în România! Bărbatul nu a călătorit în alte țări

Al treilea caz de variola maimuței a fost depistat în România, la un bărbat de 31 de ani care nu a călătorit recent în alte țări.

Foto: depositphotos.com Foto: depositphotos.com

 

 


Ministerul Sănătăţii informează miercuri dimineaţa că al treilea caz de variola maimuţei a fost diagnosticat în România.

 


„Este vorba de un bărbat de 31 de ani care s-a prezentat marţi la un spital din Bucureşti. Simptomele au apărut pe data de 10 iunie. Starea generală a pacientului este bună. Acesta a rămas internat”, a precizat Ministerul Sănătăţii.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Conform sursei citate, bărbatul nu are istoric de călătorie.


Confirmarea s-a făcut cu probe de laborator.

Primul caz de variola maimuţei din România a fost diagnosticat luni la un bărbat de 26 de ani din Bucureşti. Marţi, un alt bărbat, de 32 de ani, a fost diagnosticat cu această boală.


Variola maimuţei nu se răspândeşte cu uşurinţă între persoane şi necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură şi prin fluide corporale.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat şi prelungit cu o persoană care are variola maimuţei. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuţi cu virusul variolei maimuţei. 

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Primul caz de VARIOLA MAIMUȚEI diagnosticat în România

OMS anunță că nu există motive de îngrijorare în legătură cu variola maimuţei: „Nu se compară cu COVID”

Variola maimuţei: Ce ar trebui să ştim despre virusul care îngrijorează autorităţile sanitare

Ultimele Stiri
abonare newsletter