Sănătate

Creștere semnificativă a cazurilor de gripă în România! Trei persoane au decedat până în prezent

În săptămâna 9 - 15 mai, au fost raportate 323 de cazuri de gripă clinică, faţă de 23 înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut.

323 de cazuri de gripă, în ultima săptămână în România. Foto: depositphotos.com. 323 de cazuri de gripă, în ultima săptămână în România. Foto: depositphotos.com.

 

 


Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, în acelaşi interval au fost raportate trei cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu patru mai puţine faţă de săptămâna precedentă şi cu două mai multe faţă de aceeaşi perioadă a sezonului trecut.

 


La nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 36.933, de 1,3 ori mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (27.409) şi cu 5,9% mai mică comparativ cu cel din săptămâna anterioară (34.862).

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News


Până în prezent au fost înregistrate trei decese confirmate cu virus gripal.

Conform INSP, până pe 15 mai, au fost vaccinate antigripal cu ser distribuit de Ministerul Sănătăţii 1.520.477 persoane din grupele la risc.


Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Numărul cazurilor de rujeolă, în creștere cu 79% în 2022, pe plan global. Se răspândește mai repede decât Ebola, gripa sau COVID

Ultimele Stiri
abonare newsletter