Sănătate

Există „prea târziu“ atunci când vine vorba despre implanturi dentare? (P)

Tratamentul cu implanturi dentare este unul dintre cele mai importante progrese realizate de medicina stomatologică în ultimele decenii.

Aceste șuruburi realizate din titan, zirconiu sau alte materiale 100% biocompatibile cu organismul uman reprezintă cea mai bună metodă de înlocuire a unui dinte pierdut. 

Există restricții de vârstă pentru implanturi dentare?


Soluția este recomandată de medicii de specialitate pentru toate persoanele de vârstă adultă, indiferent dacă abia au atins vârsta de 18 ani sau dacă, dimpotrivă, se apropie de 100 de ani. Există mai multe exemple de persoane octogenare sau chiar nonagenare care au apelat cu succes la această soluție în România. Așadar, este cât se poate de clar că nu există „prea târziu“ pentru a beneficia de această soluție revoluționară. 

Există, în schimb, prea devreme. Mai precis, implanturile nu le sunt recomandate persoanelor care încă nu au împlinit vârsta de 18 ani, dintr-un motiv cât se poate de clar: în cazul lor, nu s-a finalizat perioada de creștere și de formare a oaselor maxilare, astfel încât o intervenție care ar putea să afecteze acest proces nu este binevenită. 


Rolul și avantajele tratamentului cu implanturi dentare

Pe lângă faptul că înlocuiește rădăcina care lipsește, un  implant oferă numeroase alte avantaje atât de natură estetică, cât și pentru îmbunătățirea stării de sănătate. 


Trebuie cunoscut, de exemplu, faptul că pierderea unui dinte și existența unui spațiu gol în cavitatea bucală aduce o serie de riscuri, care se accentuează odată cu trecerea timpului. Este vorba, de exemplu, despre apariția fenomenului nedorit de migrație dentară, care se referă la faptul că dinții învecinați încep să se miște. De asemenea, apare riscul atrofierii osului maxilar, precum și cel al retracției gingivale. Toate aceste fenomene nedorite sunt pur și simplu stopate, datorită unor implanturi dentare. 

În ceea ce privește beneficiile de natură estetică, toți pacienții depun mărturie în legătură cu faptul că aspectul întregii fețe și în special cel al zâmbetului s-au modificat semnificativ în bine. Urmarea evidentă și imediată a fost o îmbunătățire a încrederii în sine, care la rândul ei a condus la o viață socială mai bogată, de o calitate superioară. 


Viața socială este îmbunătățită și datorită unui alt avantaj conferit de tratamentul cu implanturi dentare. Este vorba despre faptul că ajută la dispariția defectelor de fonație. Într-adevăr, la pronunțarea sunetelor participă nu numai limba și buzele, ci și dinții. Atunci când aceștia lipsesc, pacienții nu mai pot să pronunțe corect anumite cuvinte, ceea ce îngreunează în mod semnificativ comunicarea. Iată încă o problemă care este eliminată în totalitate atunci când, la sfatul dentistului, este aleasă cea mai potrivită soluție!

Unul dintre motivele popularității fără precedent de care se bucură această soluție constă în durabilitatea deosebită a tuturor efectelor sale pozitive, atât a celor care vizează starea de sănătate, cât și a celor de natură estetică. Cu condiția respectării unei igiene dentare normale și a efectuării unor vizite regulate, de două ori pe an, la cabinetul stomatologic, șuruburile pot să reziste mai multe decenii sau chiar întreaga viață a pacientului. 


Prin urmare, puteți să beneficiați de implanturi dentare indiferent de vârsta pe care o aveți, cu condiția să fiți adult. Astfel, veți avea parte, din nou, de senzații identice cu cele oferite de dinții naturali!

Ultimele Stiri
abonare newsletter