Sănătate

Rata de infectare în Cluj-Napoca rămâne ridicată la o lună după ridicarea stării de alertă. Vezi incidența COVID din fiecare localitate

Rata de infectare cu COVID-19 în Cluj-Napoca rămâne încă ridicată la o lună de la ultima zi când restricțiile au fost în vigoare. Vezi care e incidența din fiecare localitate din județul Cluj.

Rata de infectare în Cluj-Napoca rămâne ridicată la o lună după ridicarea stării de alertă. Vezi incidența COVID din fiecare localitate Rata de infectare în Cluj-Napoca rămâne ridicată la o lună după ridicarea stării de alertă. Vezi incidența COVID din fiecare localitate

 

 


Chiar dacă a trecut aproape o lună de la ridicarea stării de alertă și eliminarea tuturor restricțiilor anti-COVID-19, virusul încă există între noi, iar acest lucru se poate observa din numărul de cazuri care încă există în județul Cluj.

 


Dacă în urmă cu mai bine de o lună incidența cazurilor de COVID-19 din municipiu era peste 30 infectări/1.000 de locuitori, în prezent este de 8.02/1.000, conform datelor publicate de Direcția de Sănătate Publică Cluj. Chiar dacă incidența este mult mai mică față de cea pe care o aveam în urmă cu o lună, conform vechilor restricții această rată de infectare ar fi impus măsuri drastice.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Cele mai mari incidențe, în Cluj-Napoca și Florești

Conform datelor transmise de DSP Cluj, cele mai mari incidente înregistrate în județul Cluj sunt în municipiul Cluj-Napoca (8.02) și Florești (5.37).


Pe lângă Cluj-Napoca și Florești cele mai mari incidențe sunt în Aghireșu (5.23), Feleacu (4.49) și Geaca (3,56).

La nivelul județului Cluj există 11 comune care au rata de infectare cu COVID-19 zero (Aluniș, Așchileu, Cătina, Jichișu de Jos, Mărgău, Mărișel, Mica, Sâncraiu, Sânmărtin, Țaga, Valea Ierii).


Incidența COVID din fiecare localitate

CITEȘTE ȘI:

Studiu: COVID-19 crește riscul de cheaguri sangvine în primele șase luni după infectare

Avertisment medic: Varianta Omicron ucide de două ori mai mulţi oameni în România decât în ţările cu rata mare de vaccinare

abonare newsletter