Sănătate

Avertisment OMS. Pandemia de COVID-19 este departe de a se fi terminat: „Acum ne aflăm cu siguranţă la jumătatea pandemiei”

Chiar dacă mai multe țări au decis ridicarea restricțiilor din pandemia de COVID-19, aceasta este departe de a se fi terminat, susține Margaret Harris, purtătorul de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Avertisment OMS: Pandemia de COVID-19 este departe de a se fi terminat/ Foto: depositphotos.com Avertisment OMS: Pandemia de COVID-19 este departe de a se fi terminat/ Foto: depositphotos.com

 

 


Margaret Harris, purtătoare de cuvânt a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a declarat vineri că sfârşitul pandemiei de COVID-19 este încă departe, invocând creşterea recentă a numărului de infectări cu noul coronavirus în cel mai recent buletin săptămânal publicat de această agenţie din cadrul ONU.

 


OMS a precizat anterior că faza acută a pandemiei de COVID-19 ar putea să se încheie în acest an, dar acest lucru ar depinde, printre alţi factori, de rapiditatea cu care va fi atinsă ţinta de vaccinare a cel puţin 70% din populaţia fiecărei ţări.
 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 



Întrebată de un jurnalist prezent la conferinţa săptămânală organizată de OMS la Geneva despre sfârşitul pandemiei, purtătoarea de cuvânt Margaret Harris a spus că aceasta este „departe de a se fi încheiat”.

„Acum ne aflăm cu siguranţă la jumătatea pandemiei”, a adăugat ea.


După mai mult de o lună de declin, numărul cazurilor de COVID-19 a început să crească din nou la nivel mondial săptămâna trecută, a anunţat OMS, un fenomen marcat de impunerea unor lockdownuri în Asia, în timp ce provincia chineză Jilin depune eforturi mari pentru a controla un nou focar epidemiologic.

O combinaţie de factori se află la baza creşterii numărului de infectări, inclusiv varianta extrem de transmisibilă Omicron şi subvarianta sa BA.2, precum şi anularea măsurilor de sănătate publică şi a restricţiilor privind socializarea în numeroase ţări ale lumii, a precizat OMS.


 

Sursă foto: depositphotos.com

 

CITEȘTE ȘI:

Ministrul Sănătății, despre un posibil val 6 al pandemiei de COVID-19: „Un eventual val șase se poate discuta doar din toamnă”

OMS recomandă pastila anti-COVID-19 produsă de Merck DOAR unui anumit grup de pacienți

Ultimele Stiri
abonare newsletter