Sănătate

CNSU a adoptat hotărârea care elimină procedurile de carantinare în contextul COVID-19

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, marţi, o hotărâre referitoare la abrogarea procedurilor de carantină a persoanelor în contextul COVID-19.

CNSU a adoptat hotărârea care elimină procedurile de carantinare în contextul COVID-19 CNSU a adoptat hotărârea care elimină procedurile de carantinare în contextul COVID-19

 

 


Hotărârea a fost luată ca urmare a încetării stării de alertă pe teritoriul României și ridicării tuturor restricțiilor adoptate pentru prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19.

 


„Hotărârea Comitetul Național pentru Situații de Urgență nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 97 din 31 ianuarie 2022, se abrogă”, se arată în hotărârea adoptată marți.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Astfel, prin HCNSU nr.16/2022 s-a decis abrogarea Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 6/2022 privind procedura de aprobare a regulilor de aplicare a măsurii carantinei asupra persoanelor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 97 din 31 ianuarie 2022.

Prin HCNSU nr.6/2022, aprobată pe 31 ianuarie, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis instituirea unei carantine cu o durată de 5 zile pentru persoanele care sosesc în România şi nu prezintă certificatul digital al UE privind COVID-19 care să ateste vaccinarea, trecerea prin boală în ultimele 180 de zile sau testarea negativă RT-PCR efectuată cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării/intrării în ţară.


Hotărârea CNSU poate fi  AICI.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat marți că „este de bun simț” ca românii care sunt infectați cu COVID-19 să se izoleze, chiar dacă vor dispărea controalele pe care autoritățile le făceau până acum pentru verificarea respectării deciziilor de izolare.


 

CITEȘTE ȘI:

OFICIAL. Restricțiile din pandemia de COVID-19 au fost anulate. Masca nu mai este obligatorie nici în interior

România renunţă la lista ţărilor cu risc epidemiologic şi reduce carantina pentru nevaccinaţi

Ultimele Stiri
abonare newsletter