Sănătate

Emil Boc: „Ne aflăm în stadiul dinților de fierăstrău. Anul acesta vom scăpa de pandemie”

Primarul Emil Boc a anunțat marți că Cluj-Napoca a ajuns într-o fază a „dinților de fierăstrău” a pandemiei de coronavirus, urmând să ajungă pe platou în câteva zile.

Emil Boc: „Ne aflăm în stadiul dinților de fierăstrău. Anul acesta vom scăpa de pandemie” Emil Boc: „Ne aflăm în stadiul dinților de fierăstrău. Anul acesta vom scăpa de pandemie”

 

 


Clujul trece prin perioada „dinților de fierăstrău” a valului 5 al pandemiei, a afirmat primarul Emil Boc, la începutul ședinței consiliului local de marți, 8 februarie. Edilul a făcut apel la continuarea procesului de vaccinare, arătând că municipiul Cluj-Napoca este în fruntea topului municipiilor cu cea mai mare rată de vaccinare. 

 


„Suntem în fața dinților de fierăstrău. Înainte de a ajunge la platou, probabil vor mai fi câteva zile de dinți de fierăstrău, cresc cazurile, scad cazurile. După 15 februarie specialiștii estimează că vom ajunge în faza de platou, urmând ca numărul cazurilor să scadă și să intrăm într-un trend descendent. Am reușit să nu trecem la învățământul online, întrucât DSP, medicii au reușit să găsească soluțiile medicale necesare. 

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Dacă vrem sănătate și să nu ajungem la spital, singura soluție e vaccinarea. Omicron este extrem de transmisibil, dar nu e la fel de nociva, așadar, dacă ai populație vaccinată, ai puțini bolnavi în spitale. Așadar, fac un apel la toți clujenii, să continue procesul de vaccinare pentru toate vârstele, în special pentru persoanele peste 65 ani, care sunt cele mai vulnerabile. Vaccinul nu împiedică infectarea, dar rămâne la nivelul căilor resp superioare, nu ajunge la plămâni Municipiul Cluj-Napoca este primul între municipii la rata vaccinării”, a arătat primarul Emil Boc. 


Primarul Clujului este de părere că anul acesta, pandemia de coronavirus „va intra în istorie”.

„Anul acesta va fi anul în care pandemia va intra în istorie. Aceasta va fi mai scurtă decât altele din istoria omenirii, datorită avansului tehnologic și medical, coronavirus se va fi transforma într-o gripă sezonieră, moment în care vom vorbi de o alta normalitate decât cea de acum”, a mai spus edilul.

CITEȘTE ȘI:

Cluj-Napoca, municipiul cu cea mai mare rată de vaccinare din țară. Aproape 55% din populație este imunizată

abonare newsletter