Sănătate

Scăpăm de restricțiile impuse de pandemia de COVID-19: „Mă aștept la ridicarea stării de alertă!”

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, se așteaptă ca numărul cazurilor de COVID-19 să scadă în perioada următoare și să scăpăm de restricțiile impuse în ultimele luni.

Scăpăm de restricțiile impuse de pandemia de COVID-19 Scăpăm de restricțiile impuse de pandemia de COVID-19

 

Ministrul Sănătății din România a dat de înțeles că a fost deja atins vârful valului 5 al pandemiei, iar numărul cazurilor de COVID-19 raportate pe zi nu ar trebui să depășească 35.000 de îmbolnăviri în 24 de ore în perioada următoare.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Sunt semne că acolo suntem, în vârful valului 5. În săptămâna care urmează vom avea confirmarea. În opinia mea, marţi cred că nu vom depăși 35.000 de cazuri şi putem să spunem că intrăm în faza de stabilizare şi ne așteptăm la o scădere în perioada imediat următoare. Ați observat că după ce am avut un vârf la 43.000 de cazuri, ulterior nu am mai depășit cu mult 33.000 de cazuri", a explicat Alexandru Rafila la Antena 3. 

Când scăpăm de restricțiile COVID-19

Alexandru Rafila se așteaptă la o relaxare a măsurilor de restricție în perioada următoare și chiar ridicarea stării de alertă după 2 ani de la începutul pandemiei de COVID-19 în România.


„Mă gândesc de mai mult timp şi eu. Sunt un om echilibrat şi chiar dacă îmi place să fiu optimist îmi place să nu fiu hazardat în opinii. Opinia mea este că până la sfârșitul lui martie am putea să scăpăm de marea majoritate a restricțiilor, dacă intrăm pe un trend descrescător şi dacă situaţia asistenței medicale spitalicești nu mai pune niciun fel de probleme. Dacă se dovedeşte şi în România așa cum s-a dovedit şi în alte ţări că tulpina Omicron produce infecții ușoare, banale la marea majoritate a oamenilor, sigur că restricţiile vor fi ridicare. Eu aștept şi ridicarea stării de alertă. Sfătuiesc românii să mai avem răbdare şi poate ne gândim cum să reluăm şi diferite tipuri de activități", a explicat Alexandru Rafila, în emisiunea Subiectiv de la Antena 3. 

CITEȘTE ȘI:

Un test din două e POZITIV la Cluj. 2.339 de îmbolnăviri cu COVID-19 în ultimele 24 de ore

Rata incidenței Covid-19 în Cluj-Napoca, peste 35 cazuri la mie! VEZI situația în toate localitățile din județ

Ultimele Stiri
abonare newsletter