Sănătate

Doar 53 de paturi pentru copiii afectați de COVID în județul Cluj, în plin „val al copiilor”, cum e denumită tulpina Omicron. Doar 4 sunt paturi ATI!

Numărul paturilor COVID din Cluj a crescut de la 700 la 1003. Însă conform listei actualizate cu situația paturilor COVID, 53 de paturi sunt destinate copiilor afectați de COVID, dintre care 4 la ATI, în plin „val al copiilor”.

Doar 53 de paturi pentru copiii afectați de COVID în județul Cluj, în plin „val al copiilor”, cum e denumită tulpina Omicron. Doar 4 sunt paturi ATI! Doar 53 de paturi pentru copiii afectați de COVID în județul Cluj, în plin „val al copiilor”, cum e denumită tulpina Omicron. Doar 4 sunt paturi ATI!

 

 


Potrivit prefectului Tasnádi Szilárd, Direcția de Sănătate Publică a avut o întrevedere cu managerii de spitale și s-a mărit capacitatea în spitale de la aproximativ 700 de paturi în total, la peste 1000.

 


Conform noului Plan de Reziliență pentru județul Cluj, cu privire la numărul de paturi pe secții și ATI alocate pentru bolnavii infectați cu COVID-19 singurul spital din județul Cluj care are paturi pentru copii la ATI este Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

În județul Cluj în total există 53 de paturi pentru copiii infectați cu COVID, dintre care 10 paturi la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și 43 de paturi dintre care 4 la ATI la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii.


Situația actualizată a numărului de paturi pentru bolnavii de COVID-19:

 

 


Din păcate, tulpina Omicron duce de două ori mai mulți copii în spitale, de două ori mai repede decât Delta, iar acest lucru poate fi observat și din ultimele raportări ale cazurilor de COVID-19. 

Conform ultimului bilanț COVID, Joi, 3 februarie, 849 de copii infectați cu COVID-19 sunt  internați în spitale. 829 fiind internați în secții, cu 10 mai mult decât în ziua anterioară și 20 la ATI, cu unul mai mult decât în ziua anterioară.

Medicul Octavian Jurma a atras atenția de mai multe ori că varianta Omicron este mult mai periculoasă pentru copii, iar această variantă a plecat cu un „handicap” de 50% față de Delta și este deja mult în față, atât ca viteză, cât și ca număr de copii aflați zilnic în spital.

Clujul, în topul județelor cu cele mai multe cazuri de COVID-19 înregistrate în ultima zi

Joi, 3 februarie, județul Cluj se află în top la numărul cazurilor de COVID-19. În ultimele 24 de ore, în Cluj s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi Covid-19 de la începutul pandemiei, 2.595 de cazuri noi.

Județul Cluj se află pe locul 2 la numărul de cazuri de coronavirus înregistrate în ultimele 24 de ore, cu 2.595 de cazuri noi de infectare. Pe primul loc se află Bucureștiul cu 5.303.

Situația Covid-19 în județul Cluj:

- Total număr de teste 6.020 din care 698 diagnostic grupe de risc, 345 teste efectuate la cerere și 4.977 teste rapide. Până în acest moment s-au realizat 1.027.176 de teste, la nivelul județului Cluj
- 61 persoane internate în ATI
- Total vindecați și externați 10.948 din care 7.677 din județul Cluj
- Total decedați 1.875 din care 1.139 din județul Cluj
- În acest moment sunt internați 534 pacienți

 

CITEȘTE ȘI:

NU se închid școlile în Cluj! Numărul pacienților COVID internați e încă mare, dar s-a mărit numărul de paturi

Ultimele Stiri
abonare newsletter