Sănătate

NU se închid școlile în Cluj! Numărul pacienților COVID internați e încă mare, dar s-a mărit numărul de paturi

Deși rata de ocupare a paturilor COVID din Cluj era foarte aproape de 75%, când toate școlile din județ trebuie să se închidă, autoritățile au suplimentat locurile din spitale destinate pacienților infectați.

NU se închid școlile în Cluj! Numărul pacienților COVID internați e încă mare, dar s-a mărit numărul de paturi NU se închid școlile în Cluj! Numărul pacienților COVID internați e încă mare, dar s-a mărit numărul de paturi

 

 


Astfel, școlile din județul Cluj nu se vor închide, cel puțin nu încă, având în vedere că rata de ocupare a paturilor a scăzut la 65,4%.

 


„Gradul de ocupare este 65,4%. Alaltăieri, DSP a avut o întrevedere cu managerii de spitale și s-a mărit capacitatea în spitale de la aproximativ 700 de paturi în total la peste 1000 în județ”, a anunțat prefectul Clujului, Tasnadi Szilard.

Spitalele din județul Cluj au ajuns la 90% capacitate, când vine vorba despre pacienții infectați cu COVID-19.


Prefectul a declarat pentru monitorulcj.ro că numărul locurilor nu a fost suplimentat ca școlile să rămână deschise, ci acestea trebuiau suplimentate din cauza numărului mare de infectări, iar creșterea capacității este de datoria managerilor spitalelor.

„Numărul paturilor s-a mărit pentru că oricum eram la capacitate de 90 și ceva la sută, nu ca să păstrăm școlile deschise. Aproximativ 300 de paturi reprezintă o cifră mare. Să sperăm că nu se vor umple. Oricum, managerii au obligația în temeiul ordinului să mărească capacitatea în măsura în care paturile sunt în curs de epuizare”, a declarat prefectul pentru monitorulcj.ro.


În același timp, situația este complicată și în școlile din județ, unde crește numărul infectărilor cu COVID-19. Multe clase sau chiar școli întregi trec în sistem online fiindcă profesorii sau elevii trebuie să fie în izolare, din cauza infecției.

CITEȘTE ȘI:

De ce sunt deschise școlile în Cluj, deși incidența COVID e imensă? Răspunsul ministrului Educației

Efectele post-COVID, îngrijorătoare la copii. Medic: „Crește numărul cazurilor de diabet la copiii infectați”

Ultimele Stiri
abonare newsletter