Sănătate

Clujul, județul cu cele mai mare grad de ocupare a paturilor COVID-19. Școlile rămân deocamdată deschise

Clujul este județul cu cel mai ridicat grad de ocupare a paturilor COVID-19, fiind indisponibile 43,19% din totalul paturilor.

Clujul, județul cu cele mai mare grad de ocupare a paturilor COVID-19. Școlile rămân deocamdată deschise Clujul, județul cu cele mai mare grad de ocupare a paturilor COVID-19. Școlile rămân deocamdată deschise

 

Amalia Șerban, directorul general din cadrul Ministerului Sănătății, a anunțat că rata de ocupare a paturilor COVID-19 la nivel național este de 22%. Județul cu cel mai mic procentaj în rândurilor paturilor destinate bolnavilor de COVID-19 este Mehedinți.
 


„În acest moment rata de ocupare a paturilor la nivel naţional este de 22%, iar pe judeţe variază între 5 şi 41% astfel încât săptămâna viitoare şcolile îşi vor putea continua activitatea”, a declarat, joi, Amalia Şerban, director general al Direcţiei de asistenţă medicală, medicină de urgenţă şi sănătate publică din Ministerul Sănătăţii.

În cazul în care paturile destinate bolnavilor COVID-19 vor fi ocupate în proporție de 75%, atunci elevii vor învăța online. În acelaşi timp, se va trece la şcoala online în cazul în care într-o clasă sau grupă există cel puţin 3 cazuri de infecțe în cel puţin 7 zile consecutive. Timp de 10 zile vor învăţa aceşti elevi online de la momentul în care a fost depistat al treilea caz. 


În județul Cluj, mai multe unități de învățământ au fost închise din cauza unor infectări COVID-19 apărute în rândul elevilor.

Gradul de ocupare a spitalelor COVID-19 poate fi urmărit aici 

CITEȘTE ȘI:

Colegiul Național „Emil Racoviță” din municipiul Cluj-Napoca, ÎNCHIS din cauza cazurilor de COVID-19

Elevii vor merge fizic la școală în funcție de numărul de paturi Covid ocupate în județ. Boc: „E o decizie rațională”

Ultimele Stiri
abonare newsletter