Sănătate

Creștere ENORMĂ a numărului de cazuri Covid, în doar 2 zile, în Cluj-Napoca! Rata de infectare, peste 4 la mie

Numărul cazurilor de Covid-19 a crescut enorm în Cluj-Napoca, în doar două zile. Rata infectărilor a depășit 4 cazuri la 1.000 de locuitori, potrivit datelor DSP Cluj.

Creștere ENORMĂ a cazurilor Covid, în doar 2 zile, în Cluj-Napoca! Rata de infectare a depășit 4 la mie Creștere ENORMĂ a cazurilor Covid, în doar 2 zile, în Cluj-Napoca! Rata de infectare a depășit 4 la mie


 

Vineri, 7 ianuarie, rata de incidență a cazurilor de Covid-19 a ajuns la 2,39 în Cluj-Napoca, iar în urmă cu o zi, rata era sub 2 la mia de locuitori.


 

După doar două zile, riscul de îmbolnăvire cu Covid-19 în municipiu a crescut semnificativ.


Potrivit datelor transmise duminică de DSP Cluj, rata de infectare în Cluj-Napoca a ajuns duminică la 4,10 cazuri de Covid-19 la 1.000 de locuitori.

Acest lucru înseamnă că în doar două zile, rata incidenței a crescut cu aproape 2 cazuri de Covid-19 pe mia de locuitori, iar cifrele continuă să crească.


Risc ridicat de infectare în câteva localități

Rata incidenței cazurilor de Covid-19 nu a crescut doar în orașul Cluj-Napoca, ci și în alte localități din județul Cluj, unde situația devine îngrijorătoare.

În comuna Ciurila, incidența cazurilor de Covid-19 a ajuns extrem de mare - la 12,39 infectări la o mie de locuitori.


De asemenea, în unitățile administrativ-teritoriale Vad și Valea Ierii riscul de îmbolnăvire cu virusul este foarte mare, deși situația este puțin mai bună decât în Ciurila. În Vad incidența cazurilor de Covid-19 a ajuns la 6,96 infectări la 1.000 de locuitori, în timp ce în Valea Ierii incidența este de 7,56 infectări la 1.000 de locuitori.

O altă localitate „problematică” din Cluj, din punct de vedere al infectării cu Covid-19, este Poieni. Acolo rata de infectare a ajuns la 5,99 cazuri la mia de locuitori.


Restul localităților din județul Cluj au incidența cazurilor de Covid-19 sub 5/1.000 locuitori, momentan.
 

CITEȘTE ȘI:

Rata de infectare cu Covid-19 a depășit pragul de 2 la mie, la Cluj-Napoca. Creștere semnificativă în doar 24 de ore

Cherecheș dă vina pe deschiderea școlilor pentru creșterea numărului de cazuri Covid: „Vom vedea decese legate de deschiderea școlii”

Ultimele Stiri
abonare newsletter