Sănătate

Medicul Octavian Jurma, semnal de alarmă după redeschiderea școlilor: „Această decizie a fost una dezolantă”

Medicul Octavian Jurma vine cu un avertisment după ce luni, 3 ianuarie, școlile s-au redeschis. El este de părere că petrecerile de sărbători au răspândit deja varianta Omicron în toate orașele.

Medicul Octavian Jurma, semnal de alarmă după redeschiderea școlilor: „Această decizie a fost una dezolantă” Medicul Octavian Jurma, semnal de alarmă după redeschiderea școlilor: „Această decizie a fost una dezolantă”

 

 


Octavian Jurma a transmis un avertisment crunt după decizia autorităților de a deschide școala în format fizic, la trei zile după petreceriile de Anul Nou. Potrivit medicului, această decizie a fost una dezolantă.

„Mâine (3 ianuarie-n.r) se deschid școlile în format fizic în România la 3 zile după Revelion. Exact timpul mediu de incubație pentru cazurile de Omicron. Este o decizie dezolantă...


Astfel după ce petrecerile și minivacanța de Revelion au răspândit Omicron în toate orașele din România, școlile vor asigura răspândirea Omicron în toate familiile care au copii la școală în România, iar părinții și bunicii acestor copii le vor răspândi la birou sau în biserici și celor care nu [mai] au copii în școli.

Nici dacă plănuiau un experiment de infectare în masă și demolarea controlată a sistemului medical, nu puteau alege mai bine suprapunerea unor seturi de evenimente de tip super-spreader atât de corect pentru a asigura o explozie de cazuri”, a transmis medicul.


Medicul susține că valul 5 al pandemiei, adus de varianta Omicron a Covid-19 a ajuns mai repede în România și va lovi puternic țara noastră.

„Acum o săptămână am prezentat un grafic cu cel mai optimist scenariu care anunța debutul vizibil al valului 5-Omicron pe curba în a doua săptămână din ianuarie.


Din păcate, valul 5-Omicron a debutat deja la 3 zile după petrecerile de Crăciun, în 27 decembrie 2021 și va fi puternic accelerat de cuplarea relaxării de Revelion cu deschiderea prematură a școlilor în format fizic, a adăugat Octavian Jurma.

Numărul cazurilor de COVID-19, în creștere

Acesta susține că prin deciziile luate de autorități valul Omicron al pandemiei a început mai rapid și va lovi puternic România în următoarea săptămână.


„Pentru a simplifica calculele în perioada următoare, putem considera debutul oficial al valului 5-Omicron în data de 1 ianuarie 2022. 

Mă aștept ca raportul VOC de marți să confirme acest lucru, dar avem deja și raportul Medlife care arată o pondere medie de 35% a cazurilor de Omicron. Nu am nici o îndoială că Omicron are deja o pondere de 50% din numărul de cazuri diagnosticate.

În această săptămână creșterea a fost încă temperată de ponderea importantă a numărului de cazuri Delta care care deși se află într-un platou, înca reprezintă probabil în jur de 50% din cazurile noi.

De săptămâna viitoare Omicron va forța valul în regim turbo și mă aștept să terminăm săptămâna la peste 2,500 de cazuri pe zi (sunt excesiv de rezervat aici)”, a declarat medicul.

Octavian Jurma este de părere că debutul valului 5 al pandemiei de COVID-19  a venit atât de repede tocmai din cauza măsurilor de relaxare, abandonarea certificatului verde și deschiderea școlilor.

„Debutul valului 5 a fost deci avansat cu aproape 2 săptămâni față de prognoza INSP, tocmai datorită măsurilor de relaxare inoportune, a abandonării certificatului verde și a deschiderii școlilor în cel mai prost moment posibil din punct de vedere epidemiologic.

Dintre cei 3 factori agravanți, deschiderea școlilor în format fizic la 3 zile după petrecerile de anul nou pentru a recupera o vacanță inutilă și pe care nimeni nu a cerut-o. 

Este fără îndoială cea mai irațională măsură posibilă dintre toate. Pentru această decizie nu mai trebuie să căutăm motive epidemiologice ci motive psihiatrice, în zona de psihopatie. 

Nu există nici măcar un singur motiv pentru a nu deschide școlile în format online pentru 2 săptămâni, timp în care să fie permisă vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani de către părinții care doresc să îi trimită la școală protejați de vaccin.

De aceea nu o să auziți nici măcar o scuză pentru prețul plătit de copiii noștri, dimpotrivă, sunt semne ca deciziile Ministerului Sănătății vor fi cenzurate în continuare de la Cotroceni prin numirea unui secretar de stat decorat de Președinte pentru obediența sa politica.

Probabil că România Educată nu include și copiii vulnerabili la COVID-19, doar pe cei care vor supraviețui selecției naturale prin infectare impuse de guvern părinților. Astfel părinții nu mai au dreptul să își țină copiii acasă și sunt obligați de lege să îi trimită în clase să se infecteze”, a transmis medicul Octavian Jurma.

Doar elevii de gimnaziu și liceu s-au întors luni la cursuri, după vacanța de iarnă. Preșcolarii și elevii din clasele primare mai au vacanță până pe 9 ianuarie 2022

 

 

CITEȘTE ȘI:

Epidemiologul Octavian Jurma, noi previziuni la început de 2022: „Cu foarte mult noroc poate vom reuși să controlăm pandemia”

Ultimele Stiri
abonare newsletter