Sănătate

Clinica Neonatologie II din Cluj-Napoca, dotată cu echipamente pentru copii născuți prematur: „Vor ajunge sănătoși acasă” VIDEO

Clinica Neonatologie II „Dominic Stanca” din Cluj-Napoca a fost dotată de organizația „Salvați Copiii România” cu echipamente esențiale care vin în ajutorul nou-născuților cu probleme medicale, în prag de sărbători.

 

 


În prag de sărbători, Salvați Copiii România a adus o rază de lumină și speranță în Clinica Neonatologie II „Dominic Stanca”.

 


An de an, organizația Salvati Copiii Romania a donat Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca echipamente esențiale care vin în ajutorul nou-născuților cu probleme medicale asociate prematurității.

Astăzi, 20 decembrie, în prezența doamnelor Gabriela Alexandrescu, președinte executiv, și Amalia Năstase, ambasador al organizației, s-a materializat donația către secție a unui incubator de transport cu ventilator si a unui ventilator suport respirator noninvaziv pentru nou-născuți, în valoare de 50.260 euro.


„Pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca colaborarea cu Salvați Copiii România reprezintă un parteneriat durabil și de încredere. În ultimii cinci ani, Salvați Copiii a sprijinit cele două secții de neonatologie ale spitalului cu echipamente medicale atât de necesare pentru a da o șansă la viață copiilor născuți prematur. Ne bucurăm că acum, prin dotarea Secției Neonatologie II, cu un incubator cu ventilator de transport și un ventilator pentru suport respirator noninvaziv, cazurile grave de nou-născuți prematuri vor beneficia, pe lângă dăruirea și profesionalismul medicilor neonatologi, și de condiții moderne de îngrijiri”, a precizat Prof. Dr. Claudia Gherman, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca.

„Generaţii de copii vor ajunge sănătoşi la casele lor”

Un incubator de transport complet utilat, cu ventilator, şi un ventilator pentru suport respirator noninvaziv, aduse la Spitlaul clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca:


„La secţia Neonatologie II de la Clinica Dominic Stanca am adus un incubator de transport complet utilat, cu ventilator, şi un ventilator pentru suport respirator noninvaziv, ambele în valoare de 50.262 de euro. Echipamentele sunt vitale pentru copiii nou-născuţi. Ne-am implicat să reducem mortalitatea infantilă în România”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, preşedintele executiv al Organizaţiei „Salvaţi Copiii România”, Gabriela Alexandrescu.

La rândul său, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca, prof. dr. Claudia Gherman, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că echipamentele primite sunt foarte utile.


„Mulţumim celor de la Salvaţi Copiii România, dar şi partenerilor Penny; generaţii de copii vor ajunge sănătoşi la casele lor. A salva copii când vin pe lume este un lucru măreţ. Echipamentele primite sunt extrem de binevenite”, a spus Claudia Gherman.

CITEȘTE ȘI:

Bradul creat de arhitecții și designerii UNTOLD, vândut cu 50.000 de euro la gala caritabilă Salvați Copii România

Ungureanu, apel la clujeni. Cadouri de Crăciun pentru 10 copii internați în spital la Cluj: „Viața lor e foarte dură”

abonare newsletter