Sănătate

Emil Boc, un nou avertisment legat de imunizare: „Vaccinarea face diferența între prezența în familie sau în cimitir”

Cluj-Napoca are o rată de vaccinare de 60%, însă primarul Emil Boc încurajează oamenii să se vaccineze în continuare. „Dacă nu vom insista, la masa de Crăciun de anul viitor va fi cu o farfurie mai puțin”, spune edilul.

Emil Boc susține în continuare vaccinarea anti-Covid. Emil Boc susține în continuare vaccinarea anti-Covid.

„Vaccinarea face diferența între prezența în familie sau în cimitir. Cum spunea un medic, dacă nu vom insista în continuare pe procesul de vaccinare la masa de Crăciun de anul viitor va fi poate cu o farfurie mai puțin. Sunt lucruri foarte dure pe care le spun și realități crude, dar asta este realitatea. Un procent mai mic de vaccinare aduce șanse mult mai mari de a ajunge la terapie intensivă și de acolo, spre cimitir. Dacă te vaccinezi, nimeni nu îți garantează că nu te poți infecta, dar faci o formă ușoară, nu pui presiune pe spitale.

Asta e diferența între vaccinare și nevaccinare. Eu nu o să abzic de la acest principiu pentru că îmi e dragă viața și îmi sunt dragi românii. Nu vreau ca prin deciile mele să ncurajez lucruri în care nu cred oamenii de știință. Ei cred în vaccin și în aceste soluții de salvare a vieții”, a declarat primarul Emil Boc, vineri, într-o emisiune radio.


Fără spectacole de Revelion în lipsa certificatului de vaccinare

Edilul a precizat că acesta este motivul pentru care nu se vor organiza concerte în Piața Unirii de Revelion, așa cum se obișnuia în anii trecuți, „dacă până la acel moment nu se va schimba legea națională, astfel încât să se ceară certificat verde pentru intrarea la spectacole”.

„Cluj-Napoca este municipiul cu cea mai mare rată de vaccinare. La Cluj există oameni cu un simț civic, cu altruism. 60% rată de vaccinare este departe totuși de media europeană, dar e direcția corectă. Voi susține în continuare prin toate mijloacele procesul de vaccinare”, a mai spus Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:

Ce evenimente vor avea loc în noaptea de Revelion în Cluj-Napoca? Boc: „NU organizăm activități cu public FĂRĂ certificat de vaccinare”

Ultimele Stiri
abonare newsletter