Sănătate

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia a inaugurat oficial noile spații medicale construite la mansardă de firma sibiană CON-A. FOTO + VIDEO

Miercuri, 15 decembrie, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Alba au fost inaugurate două secții medicale, instalate în spațiile noi obținute prin mansardarea corpurilor de clădire C și D ale unității spitalicești. Lucrările de construcție au fost realizate de firma CON-A din Sibiu.

 

 


În zona nou-construită au fost mutate secția de Neurologie, cu 63 de paturi, dintre care patru pentru terapie acută și cinci pentru bolnavi cronici, și Secția ORL (OtoRinoLaringologie), cu 45 de paturi, diun care cinci paturi de chirurgie maxilo-facială.

 


Este vorba despre o suprafață totală de 2.000 de metri pătrați, investiția fiind finanțată de Consiliul Județean Alba. Întreaga investiție s-a ridicat la valoarea de 15,5 milioane de lei, din care un milion și jumătate de lei au reprezentat cheltuielile pentru dotarea cu echipamente și aparatură medicală.

Din partea constructorului, la inaugurarea oficială a fost prezent directorul general al companiei CON-A, Sorin Cristea, care s-a declarat bucuros că a putut participa la realizarea unei lucrări care să facă mai ușoară viața și tratarea bolnavilor. „Noi facem construcții mult mai grele și cu valoare mai mare, peste 95% din cifra de afaceri fiind realizate prin contracte din mediul privat”, a spus Cristea, adăugând că intervenția pe clădire a fost dificilă, fiind vorba despre o clădire veche de 50 de ani, în care constructorul a descoperit o serie de inadvertențe față de documentația oficială care i-au îngreunat misiunea asumată de modernizare și extindere.


„Împreună cu proiectantul, cu dirigentele de șantier, cu echipa de la spital, am căutat și am găsit soluțiile necesare”, a spus reprezentantul constructorului. „Rezultatul final a fost unul bun și sper că toată lumea este mulțumită”, a mai spus directorul Cristea, adăugând că, de acum înainte, așteaptă părerea pacienților care vor fi tratați în aceste secții.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, pe lângă necesitatea de creare a unor spații adecvate secțiilor de neurologie și ORL, proiectul de mansardare se află în strânsă legătură cu un alt proiect, de modernizare, extindere și dotare a spațiului în care va fi relocată policlinica. Practic, mansardarea este un prim pas pentru relocarea policlinicii de pe strada Mușețelului, nr. 2, pe Bulevardul Revoluției 1989, nr. 23, în imobilul SJU Alba Iulia, unde funcționase în urmă cu 15 ani. Policlinica a funcționat în locul în care se află acum secțiile de Neurologie și ORL.


Spațiul astfel eliberat prin mutarea celor două secții la mansardă va fi ocupat de cabinetele policlinicii de la parterul spitalului, acolo unde erau ele situate înainte, au mai precizat reprezentanții SJU Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI:

CON-A a finalizat în 2021 una dintre cele mai mari investiții industriale din România: Clariant Podari

Contractul pentru proiectarea Spitalului Regional de la Cluj ar putea fi semnat luna viitoare

Ultimele Stiri
abonare newsletter