Sănătate

Contractul pentru proiectarea Spitalului Regional de la Cluj ar putea fi semnat luna viitoare

Premierul Nicolae Ciucă a cerut ca spitalele regionale şi pregătirea valului 5 să fie priorităţi ale Ministerului Sănătăţii.

Contractul pentru proiectarea Spitalului Regional de la Cluj ar putea fi semnat luna viitoare

 

 


Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, în şedinţa de Guvern, că subiectul celor trei spitale regionale trebuie să reprezinte un punct prioritar pe agenda Ministerului Sănătăţii. 

 


Alexandru Rafila a afirmat că pentru spitalul regional de la Iaşi s-a semnat contratul pentru proiectare şi speră ca şi pentru cele de la Cluj şi Craiova să se semneze contractele luna viitoare. 

„Am avut o discuţie cu domnul Rafila şi de asemenea, legat de acest subiect, cred că este important să aducem în dezbatere şi stadiul în care ne găsim cu proiectele celor trei spitale regionale”, a spus Ciucă, citat de Adevărul


Ciucă cere ca spitalele regionale să fie priorități

Premierul Nicolae Ciucă a spus că ar dori ca subiectul celor trei spitale să reprezinte un punct prioritar pe agenda Ministerului Sănătăţii. 

„Este de asemenea foarte important tot ceea ce înseamnă pregătirea întregului ansamblu de servicii medicale oferte populaţiei, este nevoie să identificăm de acum ceea ce avem nevoie pentru valul 5, să demarăm toate elementele de contract, asigurarea medicamentelor şi serviciilor medicale în ATI şi dacă există posibilitatea, şi trebuie să existe, să îmbunătăţim tot ceea ce reprezintă ansamblul de măsuri”, a mai afirmat Ciucă.  


La rândul lui, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a spus că în cazul celor trei spitale regionale ar trebui să demareze proiectarea. 

„Pentru Iaşi s-a semnat contractul pentru proiectare, urmează ca în cursul acestei luni, sau probabil luna viitoare, să se semneze şi pentru Cluj şi Craiova, voi da un raport detaliat”, a mai spus Rafila.


Iohannis a promulgat Legea privind împrumutul de 250 mil. euro pentru Spitalul Regional Iaşi 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri Legea pentru aprobarea Contractului de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi - COVID-19, dintre România şi Banca Europeană de Investiţii (BEI), informează Administraţia Prezidenţială. 

Împrumutul acordat de BEI pe o perioadă de 27 de ani este în valoare de 250 milioane de euro şi vizează construirea unui nou spital regional în Iaşi. Noul spital va înlocui infrastructura Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Iaşi, vechi de 260 de ani, cu o structură modernă, având 850 de paturi şi 7 etaje. Noua construcţie va oferi atât servicii spitaliceşti, cât şi asistenţă medicală ambulatorie, estimându-se a fi operaţional în 2027. Contractul de finanţare dintre România şi BEI pentru acest obiectiv a fost semnat pe 20 aprilie, la Bucureşti şi la Luxemburg.

A fost semnat contractul pentru Spitalul Regional Cluj, în valoare de 305 mil. €, cu Banca Europeană de Investiții

Joi, 11 noiembrie, a fost semnat contractul de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 305 milioane de euro, pentru susținerea obiectivului de investiții Spitalul Regional de Urgență Cluj.

„E un mare pas înainte pe care îl facem în direcția edificării la Cluj a acestui obiectiv de importanță strategică pentru regiunea de nord-vest și pentru întreaga țară. Având asigurate atât terenul necesar cât și finanțarea, iar procedurile de proiectare fiind în curs, suntem încrezători că obiectivul medical va fi finalizat în termenul stabilit”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Estimarea este că proiectul, în valoare de peste 500 milioane euro, va fi realizat într-o perioadă de șapte ani iar implementarea acestuia va fi asigurată prin Ministerul Sănătății.

CITEȘTE ȘI:

A fost semnat contractul pentru Spitalul Regional Cluj, în valoare de 305 mil. €, cu Banca Europeană de Investiții

Ultimele Stiri
abonare newsletter