Sănătate

De ce persoanele supraponderale riscă forme severe de COVID-19? Un studiu explică numărul mare de decese

Conform unui studiu din America, persoanele supraponderale și obeze riscă să facă forme severe în caz de infecție cu COVID-19.

De ce persoanele supraponderale riscă forme severe de COVID-19? Un studiu explică numărul mare de decese De ce persoanele supraponderale riscă forme severe de COVID-19? Un studiu explică numărul mare de decese

 

 


Răzvan Cherecheș, expertul UBB în sănătate publică, a explicat de ce persoanele supraponderale sau obeze sunt mai predispuse la forme severe în urma infecției cu COVID-19. Conform unui studiu realizat în America, virusul COVID-19 afectează direct celulele adipoase.

Potrivit expertului în sănătate publică, țesutul adipos devine un „rezervor pentru viruși”, ceea ce ar explica numărul tot mai ridicat de decese și cazuri de infectare cu simptome severe la persoanele supraponderale și obeze.


„Încă de la începutul pandemiei, statisticile au arătat că persoanele supraponderale sau obeze sunt mai vulnerabile la simptome severe în caz de infecție COVID-19 - nu se cunoștea însă mecanismul, cauza. Un nou studiu demonstrează că virusul SARSCoV2 poate infecta direct celulele adipoase, probabil aceasta fiind zona unde virusul se ascunde de răspunsul imunitar al organismului nostru.

Reacția inflamatorie severă ar putea fi explicată și de afectarea macrofagelor din țesutul adipos. Pe scurt, țesutul adipos devine un fel de rezervor pentru virusuri, ceea ce ar explica proporția semnificativ mai mare de simptome severe și decese la persoanele supraponderale și obeze ”, a transmis Răzvan Cherecheș

CITEȘTE ȘI:

Răzvan Cherecheș, expertul UBB în sănătate publică: „Decesele din ianuarie se vor datora relaxărilor de acum”

Când ar putea începe noul val Omicron în România? Epidemiolog: „E foarte posibil să fie un val al copiilor și al tinerilor”

Ultimele Stiri
abonare newsletter