Sănătate

Expertul Răzvan Cherecheș, despre accesul la vaccin: „Avem români protejați ca în Danemarca și alții ca-n India”

Expertul în sănătate publică al UBB, Răzvan Cherecheș, a vorbit despre distribuția vaccinului anti-Covid-19 în mai multe țări și accesul populației la el.

 

 


Specialistul a observat inegalități enorme între țări privin accesul la vaccin și spune că România face parte dintre țările cu venituri mari, deși are profilul unei țări din partea de jos, cu venituri medii.

 


Astfel, Răzvan Cherecheș spune că avem români care „sunt protejați ca și cum ar trăi în Danemarca și avem români care sunt protejați ca și cum ar trăi în India”, făcând referire la vaccin.

„Inegalități enorme între țări în ceea ce privește accesul la vaccin (vezi aici).


Vedeți comparativ distribuția pe țări a celor: 
- nevaccinați cu roșu
- vaccinați cu o doză cu albastru deschis
- vaccinați cu ambele doze cu albastru
- vaccinați cu 3 doze cu albastru închis   

România face parte din grupul țărilor cu venituri mari, dar are profilul unei țări din partea de jos a celor cu venituri medii(cu acces dificil la vaccinuri), la care se adaugă o bandă albastru închis.


Avem români care sunt protejați ca și cum ar trăi în Danemarca și avem români care sunt protejați ca și cum ar trăi în India”, a spus Răzvan Cherecheș.


CITEȘTE ȘI:

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică la UBB Cluj: „Purtarea corectă a măștii și distanțarea în transportul în comun scad transmiterea cu 98.1%”

 

60% din clujeni, vaccinați cu o doză. Boc: „Trebuie să atingem ținta de 80-90%, ca în Vest”

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter