Sănătate

60% din clujeni, vaccinați cu o doză. Boc: „Trebuie să atingem ținta de 80-90%, ca în Vest”

Primarul Emil Boc a făcut o trecere în revistă a datelor legate de rata incidenței, numărul de cazuri și rata vaccinării în municipiul Cluj-Napoca.

 

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat luni că, în municipiul Cluj-Napoca, rata incidenței cazurilor de coronavirus a ajuns la 11,26 la mie, însă municipiul a ajuns pe un platou cu o ușoară tendință de scădere. 

 


Edilul a afirmat că procentajul persoanelor din municipiu care s-au vaccinat anti-COVID-19 cu cel puțin o doză este de aproape 60%. Acestora li se adaugă clujenii care s-au imunizat natural prin vindecarea de coronavirus, rata populației imunizate este de circa 68%.

„În data de 1 noiembrie, rata de infectare în Cluj-Napoca este de 11,26 cazuri de coronavirus la mie și următorul slide ne arată trendul evoluției pandemiei în intervalul 18 oct - 1 noi (foto galerie - n.red.). A fost o perioadă de «dinți de fier», dominată de creșteri și descreșteri ușoare alternative. În prezent, se configurează o tendință descrescătoare. am putea spune că suntem într-o fază de platou cu tendință descrescătoare.


Politica de încurajare a vaccinării și de susținere a măsurilor de diminoare a răspândirii coronavirusului produce rezultate. 59,45% dintre locuitorii municipiului Cluj-Napoca sunt vaccinați cu cel puțin o doză, este cel mai mare procentaj de la nivel național pentru o localitate. Dacă îi luăm în calcul și pe cei care au trecut prin boală, rata imunizării trece de 68%”, a declarat primarul, în ședința consiliului local. 

Emil Boc a subliniat că campania de vaccinare merge mai departe, întrucât ținta este atingerea unei rata de vaccinare comparabilă cu a orașelor din celelalte state europene, respectiv de 80-90% populație vaccinată.


„Îi felicit pe clujeni. că au rămas consecvenți în ceea ce privește vaccinarea, mulțumim corpului medical din Cluj și îi asigur de sprijinul nostru total. Trebuie să ne atingem ținta de 80-90 %, acolo trebuie să ajungem în municipiul Cluj-Napoca, la fel cu este în alte țări din Vest. În acest parteneriat, vom fi primii care atingem aceste standarde. Mulți spuneau că municipiul Cluj-Napoca o să intre în carantina, așadar am arătat că nu e așa și suntem abia în top 15 - 20 de localități la rata vaccinării. Vaccinarea, sistemul medical performant și conștiința civică sunt cheia succesului. Menținem centrele de vaccinare deschise, creăm maratoane, susuținem financiar structura medicală, suntem în parteneriat cu cetățenii și trecem împreună peste pandemie”, a mai spus Boc.

 


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter