Sănătate

Pacienţii cu Covid vor fi transferaţi în Germania. Locurile pe secțiile ATI nu mai pot fi suplimentate

Pacienții cu forme severe și grave de Covid-19 vor fi transferați în Germania cu aeronave. Autoritățile au anunțat că locurile de la ATI nu mai pot fi suplimentate.

 

 


CNSU (Comitetul Național pentru Situații de Urgență) a aprobat duminică o hotărâre prin care pacienţii români bolnavi de Covid-19 pot fi transferaţi în Germania pentru a fi tratați. 

 


Este vorba de pacienții cu forme severe și grave de infecție cu noul coronavirus. 

„Se abilitează Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență, să semneze acordul pentru transferul pacienților cu forme severe și grave de COVID-19 în Republica Federală Germania”, se arată în hotărârea CNSU.


Pacienții vor fi transportați cu aeronave din dotarea Ministerului Apărării Național sau a Forțelor Aeriene Germane. 

De asemenea, autoritățile au anunțat că în secțiile de terapie intensivă nu mai pot suplimenta locuri. 


„Având în vedere situația epidemiologică la nivel național caracterizată de supraaglomerarea unităților sanitare și în special a unităților de primiri urgențe și secțiilor de terapie intensivă cu pacienți care au dezvoltat forme severe sau grave și care necesită suport respirator invaziv sau neinvaziv. (...) La nivelul României nu pot fi suplimentate locurile pe secțiile de terapie intensivă pentru pacienții cu forme grave și severe de Covid-19 și este imperios necesar acordarea asistenței medicale de specialitate în secții de terapie intensivă”, potrivit CNSU.

Sursă foto: MApN Facebook


CITEȘTE ȘI:

15 bolnavi de Covid-19, morți în ultimele 24 de ore în Cluj. 91 de clujeni, internați la ATI

 

Terapia Cluj a donat aproape 50.000 de cutii de Favipiravir pentru tratarea bolnavilor de COVID-19

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter