Sănătate

Studentă din Cluj, vaccinată cu doza 3: „Am avut Covid. Nici nu vă imaginați cât de rău e dacă nu ești vaccinat” VIDEO

O studentă din Cluj s-a vaccinat anti-Covid-19 cu a treia doză la Maratonul Vaccinării pentru Viață în București. Acolo, tânăra și-a spus povestea și a mărturisit ce a făcut-o pe ea să se imunizeze.

 

 


Sabrina Rotaru, studentă la Inginerie și Management în turism la Cluj, a mers în weekend la Palatul Național al Copiilor să se vaccineze cu doza 3 de vaccin în cadrul Maratonului Vaccinării pentru Viață.


 

Sabrina a revenit în București deoarece în primăvară, când te puteai vaccina doar cu programare, a găsit locuri disponibile doar la capitală, potrivit echipei RO Vaccinare.


Tânăra a vrut să marcheze vaccinarea cu doza 3 cu un moment special din viața ei. Ziua următoare ea a împlinit 24 de ani.

Sabrina: „Am avut Covid-19 de Revelion”

Când a fost întrebată care e povestea ei și ce a făcut-o să revină la vaccinare, Sabrina s-a gândit din start la momentul în care s-a infectat cu Covid-19 și a avut simptome destul de severe. 


Ea spune că acest lucru s-a întâmplat chiar de Revelion și a fost nevoită să apeleze la salvare de mai multe ori: „Am avut Covid-19 de Revelion, am fost destul de rău bolnavă, mi-a scăzut saturația foarte tare, am chemat salvarea de mai multe ori, m-am speriat destul de tare”, a spus tânăra. 

După experiența sa cu boala, Sabrina a decis să facă orice pentru a se proteja, așa că a decis să meargă la vaccinare în primăvară. Atunci aveai nevoie de programare pentru a te putea imuniza, iar Cluj nu mai erau locuri. 


Sabrina a decis atunci să meargă la București pentru a-și putea face vaccinul:

„Când au fost momentele cu programările la vaccinare n-am prins loc la Cluj, că eu sunt la Cluj de 6 ani, așa că am prins loc la București aici și am venit cu inima super deschisă să îmi fac prima doză. La prima doză am avut reacții destul de urâte, aproape am fost în șoc, dar personalul medical de aici a fost foarte okay, m-au ținut la povești și au avut grijă de mine extrem de bine. La a doua doză am nimerit pe 1 aprilie și a fost foarte amuzant, a fost o ironie foarte mare, dar la fel, am fost tratată extrem de bine și chiar dacă, totuși, m-am simțit rău, nu atât de rău ca la doza 1, a fost în regulă. Mai apoi m-am simțit foarte responsabilă pentru viața mea și mi-am dat seama cumva că mental lucrurile o să fie mai bine pentru mine pentru că m-am simțit mai în siguranță”, a spus Sabrina.

„Doamna de la Cluj” și-a făcut a treia doză

Studenta de la Cluj a spus că de când și-a făcut vaccinul a încercat să-i convingă pe toți cunoscuții săi să se imunizeze și ei, chiar dacă de multe ori eșua: 

„Am încercat să-i conving pe toți prietenii mei și pe toată familia mea să se vaccineze. Din păcate nu am prea reușit să fac asta pentru că doar tata a fost deschis la ideea asta, însă am reușit cu alți prieteni de la Cluj și asta mă mulțumește foarte tare.”

Sabrina s-a simțit în siguranță cu personalul medical atunci când și-a făcut celelalte doze de vaccin așa că s-a întors în același centru din București pentru a-și face și doză 3, chiar înainte de ziua ei de naștere.

Echipa de vaccinare a recunoscut-o pe Sabina ca „doamna de la Cluj”:

„Acum am venit să fac o minivacanță de ziua mea, pentru că mâine este ziua mea și fac 24 de ani, și mi-am zis că dacă tot sunt aici și lucrurile au fost foarte bune în centrul acesta, de ce să nu fac din nou vaccinul aici și să revăd oamenii care m-au vaccinat. Am fost foarte surprinsă că în momentul în care am intrat și am început să vorbesc cu ei despre comorbiditățile pe care le am și m-au făcut să am reacțiile adverse despre care vorbeam, lumea m-a recunoscut ca fiind doamna de la Cluj, așa că doamna de la Cluj e aici și tocmai ce am făcut doza 3 și e în regulă. Vă încurajez pe absolut toți să alegeți să vă vaccinați pentru că nici nu realizați cât de rău poate să vă fie dacă n-o s-o faceți”, a mai spus tânăra. 

CITEȘTE ȘI:

Centru de vaccinare pentru studenții UBB! Se pot imuniza rudele lor, dar și profesorii

 

România se vaccinează! RECORD la imunizarea cu prima doză. Aproape 130.000 de români, vaccinați în 24 de ore

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter